Burgemeester Bart De Wever reageert op ruzie tussen coalitiepartners: “Jammer dat onenigheid naar buiten komt”

Antwerpen -

Antwerps burgemeester en voorzitter van het schepencollege Bart De Wever (N-VA) zegt de ruzie tussen zijn schepenen en het niet vinden van een consensus te betreuren. “Ik tracht in ieder dossier consensus te bereiken”, zegt De Wever. “Het is altijd jammer dat onenigheid naar buiten komt, want dat straalt af op de hele ploeg. Derhalve zal ik zoals steeds binnenskamers mijn best doen om moeilijke dossiers te ontmijnen.”

svw

LEES OOK. Ruzie over budgetten en Turnhoutsebaan: De Wever moet brandjes blussen in Antwerpse schepencollege

Zo wordt er geen consensus gevonden over het advies voor de inrichting van de zone 30 en de fietsstraat in de Turnhoutsebaan in Antwerpen. N-VA en Vooruit willen een negatief advies geven, maar dat stoot op weerstand bij Open Vld. Schepen Claude Marinower (Open Vld) steunt het plan van de zone 30 en de fietsstraat van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), die wegbeheerder is van de Turnhoutsebaan. Hij pleit voor een positief advies maar dan met de duidelijke voorwaarde dat er ook handhaving is op het naleven van deze verkeersregels.

“Als vervangend schepen van mobiliteit (schepen Koen Kennis herstelt van een valpartij met de fiets, red.) kan ik wel niet naast het negatieve advies van de lokale politie kijken over de verkeersveiligheid van de Turnhoutsebaan”, zegt De Wever. “Ik verwijs bovendien naar het bestuursakkoord, dat een volledige heraanleg van deze gewestweg met een volwaardig fietspad vooropstelt.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio