©  RR

Onderhoudswerken N108 bijna klaar: straat gaat tijdelijk weer open

Lier, Duffel -

De onderhoudswerken op de N108 tussen Duffel en Lier zijn bijna afgerond. De aannemer werkte de voorbije weken aan de N108 tussen de Nijverheidsstraat in Duffel en de zijstraat Anderstad in Lier. Het fietspad richting Duffel en de rijweg kreeg vorige week nieuwe asfalt.

Chris Van Rompaey

Bij de controle deze week stelde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vast dat op verscheidene locaties de kwaliteit van het nieuwe asfalt niet voldoet aan de kwaliteitsvereisten die AWV oplegt. Deze zones zijn gespreid over heel fase 3 tussen het kruispunt bij de kmo-zone Itterbeek en de brug over het Netekanaal. De aannemer moet deze zones dus opnieuw asfalteren.

“Wij maken momenteel een planning op voor deze herstellingswerken, die vermoedelijk twee dagen duren. Gezien de weersvoorspellingen van volgende week verwachten we dat de aannemer de herstellingen wellicht pas in de week van 6 december kan uitvoeren”, laat AWV weten.

In tussentijd stelt AWV de N108 wel open voor het verkeer. Dat gebeurt vandaag, vrijdag, tegen het einde van de werkdag. Houd er wel rekening mee dat er nog geen wegmarkeringen zijn en dat er niet gestrooid wordt tegen gladheid op het fietspad op de brug over het Netekanaal.

Tijdens de herstellingswerken gaat de weg dan weer gedurende enkele dagen dicht voor het verkeer om de slechte zones opnieuw te asfalteren. AWV excuseert zich alvast voor de extra overlast.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio