Sporthal De Zeurt zal op dinsdag 7 december dienst doen als vaccinatiecentrum.  

Sporthal De Zeurt zal op dinsdag 7 december dienst doen als vaccinatiecentrum.  © JAA

Alle Schotenaren welkom op lokale vaccinatiedag in sporthal De Zeurt

Schoten -

Op dinsdag 7 december wordt sporthal De Zeurt voor minstens één dag omgetoverd tot vaccinatiecentrum. “Niet alleen hoogbejaarde inwoners of mensen die moeilijk te been zijn kunnen daar dan terecht voor hun derde prik. Al moet je wel eerst een uitnodiging krijgen en een reservatie maken”, aldus burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).

Jan Auman

Het team van VacCovid pendelt sinds de sluiting van het vaccinatiedorp op Spoor Oost met modulaire units tussen Antwerp Expo en Kinepolis. In december trekt de vaccinatiekaravaan ook naar de rand van de stad en komen achtereenvolgens alvast Stabroek (6/12), Schoten (7/12), Wommelgem (9/12) en Linkeroever (8/12) aan de beurt.

“Wij ontruimen graag onze sporthal De Zeurt om het team van dokter Jan Stroobants te ontvangen. We brengen met onze diensten alles in gereedheid voor een goed verloop”, kijkt Schotens burgemeester Maarten De Veuster uit naar die dinsdag 7 december.

700 vaccins per uur

“En in tegenstelling tot eerdere berichten zijn daar niet alleen inwoners welkom die ouder zijn dan 65 jaar of mensen die moeilijk te been zijn. Iedereen mag er langskomen voor de boosterprik. De verpleegkundigen gaan er tot zevenhonderd vaccins per uur kunnen toedienen en de mogelijkheid bestaat dat er ook op woensdag 8 december nog verder geprikt wordt.”

Een man krijgt zijn derde prik in Antwerp Expo.

Een man krijgt zijn derde prik in Antwerp Expo. © Patrick De Roo

De burgemeester wijst er wel op dat je eerst een uitnodiging met code moet ontvangen. “Daarmee kan je vervolgens online of telefonisch een reservatie maken en voor Schoten kiezen als locatie”, legt hij uit.

“Wie er tegen 7 december allemaal uitgenodigd zal worden voor zo’n derde prik, daar hebben wij in het gemeentehuis jammer genoeg geen zicht noch invloed op. Dat gebeurt vanuit de federale overheid. Ik hoop alleszins dat het allemaal wat opschiet en dat er zoveel mogelijk mensen een uitnodiging zullen ontvangen tegen dat onze lokale vaccinatiedag doorgang vindt.” (jaa )

Vastgoed

Jobs in de regio