Wout Van Aert won in juni dit jaar het BK wielrennen in Waregem voor Edward Theuns en Remco Evenepoel. Zullen zij er in 2027 ook nog bij zijn in Putte? 

Wout Van Aert won in juni dit jaar het BK wielrennen in Waregem voor Edward Theuns en Remco Evenepoel. Zullen zij er in 2027 ook nog bij zijn in Putte? ©  Marc Van Hecke

Putte mag BK wielrennen organiseren in 2027

Het Belgisch Kampioenschap wielrennen gaat in 2027 door in Putte. De gemeente diende een maand geleden haar kandidatuur in bij de KBWB en kreeg nu te horen dat het het BK officieel kreeg toegewezen.

De gemeente Putte wordt in de lente van 2027 enkele dagen lang het epicentrum van het Belgische wielrennen. De Belgische wielerbond keurde de kandidatuur goed die het gemeentebestuur indiende. Zo mag Putte over een kleine zes jaar zowel de wegrit bij de mannen en de vrouwen organiseren.

Putte krijgt daarnaast ook de kans om tot twee maal toe een generale repetitie te houden. In 2023 zal Putte ook al het decor zijn voor het BK voor Beloften en in 2025 van het BK voor nieuwelingen U17.

Schepen van Sport Jeroen De Cuyper is verheugd met de toewijzing. “Deze nationale kampioenschappen voor de elite en jeugd behoren tot de hoogtepunten van het wielerseizoen. Een absoluut topsport event in onze gemeente dus. Ook de horeca kent hierdoor zeker enkele topdagen en de lokale economie kan en zal zich van haar beste zijde kunnen laten zien.”

In Putte werden de voorbije decennia al tal van grote wedstrijden gereden. In 1981 won Roger De Vlaeminck er het BK bij de profs. In 2007 kwam Robbie McEwen dan weer als eerste over de meet in Putte tijdens een rit in de Eneco-Tour.

 joro

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio