©  BELGA

Epidemioloog niet mals voor De Croo: “Het lijkt alsof er geen kapitein op het schip staat. Voer geen nieuwe maatregelen in”

De Brusselse professor en epidemioloog Yves Coppieters (ULB) vindt het een vergissing dat het Overlegcomité vrijdag al opnieuw is samengekomen. Hij pleit er in La libre voor om te wachten met nieuwe maatregelen, omdat we nog niet eens weten of de negen dagen ingevoerde maatregelen werken. Hij heeft ook forse kritiek op premier Alexander De Croo (Open VLD).

Als het van Coppieters afhangt, ligt de sleutel in het beheersen van de vierde coronagolf bij het naleven van de maatregelen en het inperken van onze contacten. En dus niet bij nieuwe maatregelen. “De premier vertrekt van de aanname dat de maatregelen die negen dagen geleden genomen zijn, niet werken. Maar dat is een vergissing: die moeten nageleefd worden voor er nieuwe maatregelen komen.”

Een lockdown, daar moet hij niet van weten. “Laat de mensen de maatregelen eerst naleven, want dat waren heel belangrijke beslissingen. Nieuwe maatregelen zouden niet meer dan aanvullend zijn.”

Hij vreest voor verwarring bij de bevolking, en richt zijn vizier op premier De Croo. “Ik heb de indruk dat er geen kapitein meer op het schip staat. We hebben nood aan een geruststellende boodschap van de premier, die pleit voor het naleven van de maatregelen en zorgt dat ze nageleefd worden.”

Vastgoed

Jobs in de regio