Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Gerinckx (tweede rechts boven) legde zijn eed als nieuwe schepen thuis af. Bijna alle gemeenteraadsleden zaten thuis. 

Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Gerinckx (tweede rechts boven) legde zijn eed als nieuwe schepen thuis af. Bijna alle gemeenteraadsleden zaten thuis. ©  kma

Dirk Gerinckx (N-VA) volgt Sanne Van Looy (N-VA) op als schepen bij burgemeesterswissel op 1 januari

Malle -

Dirk Gerinckx (59, N-VA) heeft de eed afgelegd als nieuwe eerste schepen van Malle. Hij neemt vanaf 1 januari 2022 de fakkel over van partijgenote Sanne Van Looy, die die dag, zoals na de verkiezingen volgens afspraak werd vastgelegd, de burgemeesterssjerp van Harry Hendrickx (DBM) overneemt.

Dirk Gerinckx leidde de gemeenteraad de voorbije drie jaar met veel kunde. Dat hij de opvolger wordt van Sanne Van Looy, is dan ook geen verrassing. Gerinckx werkt als leraar BO in Kristus Koning in Sint-Job-in-’t-Goor. “De uitrol van het mobiliteitsplan en een sterk personeelskorps activeren zijn de grootste uitdagingen voor de komende drie jaar,” zegt de kersvers aangeduide schepen.

Door de stijgende besmettingscijfers, was het donderdag een hybride gemeenteraad waarbij alle raadsleden de vrije keuze kregen om ‘live’ aanwezig te zijn in De Notelaar of van thuis te stemmen en te discussiëren. De meeste raadsleden volgden de zitting vanuit de eigen huiskamer, ook Gerinckx. Hij legde dan ook vanop afstand de eed af bij burgemeester Harry Hendrickx (DBM).

Op Gerinckx’ verkiezingsfoldertje van 2018 stond “ik beloof niets… of toch… ik beloof dat ik me zal inzetten om ons dorp voor iedereen nog beter te maken”. Die belofte geldt nog altijd, liet Gerinckx weten.

Het mandaat van gemeenteraadsvoorzitter zal nu worden ingevuld door iemand van DBM. Dat werd ook al na de verkiezingen overeengekomen tussen N-VA en DBM. Een kandidaat werd donderdag nog niet voorgedragen.

De gemeenteraad verliep hybride. 

De gemeenteraad verliep hybride. ©  kma

 kma

Vastgoed

Jobs in de regio