© jvdv

Nu ook twee buurtinformatienetwerken in Pasbrug-Nieuwendijk: “De puzzel is compleet”

Sint-Katelijne-Waver -

In Sint-Katelijne-Waver zijn het elfde en twaalfde buurtinformatienetwerk opgestart. De BIN’s De Brug en Den Daak komen er op initiatief van bewoners van de kern Pasbrug-Nieuwendijk. Dankzij deze twee nieuwe netwerken is het volledige grondgebied van Katelijne afgedekt met BIN-netwerken.

In de kernen Elzestraat, het Centrum en Onze-Lieve-Vrouw-Waver waren er al een tijdje buurtinformatienetwerken actief. Zo’n BIN is een gestructureerde samenwerking tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde wijk of buurt. Het heeft als doel makkelijk informatie uit te wisselen om zo de veiligheid en leefbaarheid te verhogen. Het verhoogt ook de sociale controle. 

“Nu hebben we ook bewoners bereid gevonden om hun schouders te zetten onder de nieuwe netwerken De Brug en Den Daak in Pasbrug-Nieuwendijk”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Het BIN Den Daak omvat de wijken rond de Mechelsesteenweg, terwijl De Brug zich situeert rond IJzerenveld, de Berlaarbaan en Borgersteinlei. Een deel van de straten ligt pal op de grens met Mechelen. Omdat criminaliteit geen rekening houdt met gemeentegrenzen, zullen ook de Mechelaars lid kunnen worden.”

Met de twee nieuwe BIN’s is het volledige grondgebied van Sint-Katelijne-Waver afgedekt met zulke netwerken. “De puzzel is compleet. Daar zijn we erg tevreden mee, want inwoners en politie werken zo samen aan een veilige gemeente”, zeggen de burgemeester en coördinator Geert De Smet van de politie Bodukap. “Een BIN is een ideaal platform om preventieve informatie uit te wisselen, de waakzaamheid te verbeteren en de veiligheid te verhogen.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio