De gemeente Beerse laat een bureau een speelweefselplan opstellen voor de herinrichting van de speelpleintjes. 

De gemeente Beerse laat een bureau een speelweefselplan opstellen voor de herinrichting van de speelpleintjes. © RR

Speelweefselplan geeft aanzet voor inrichting speelpleintjes

Beerse -

De gemeente Beerse stelt voor een bedrag van 48.000 euro een extern bureau aan om een speelweefselplan op te stellen voor de inrichting van de speelpleintjes. Voor oppositiepartij N-VA kan dat geld beter gebruikt worden om speeltoestellen aan te kopen.

Vaart, de vrijetijdsdienst van Beerse, laat een extern bureau een speelweefselplan opstellen voor de herinrichting van speelpleintjes. Dat gaat gepaard met een kostenplaatje van 48.000 euro. Een meerderheid in de gemeenteraad keurde de opdracht voor het studiebureau goed.

“Het plan ontwikkelt een korte- en langetermijnvisie voor de publieke ontmoetingsruimte die voor iedereen bereikbaar is”, zegt Stefan Poortmans (Beerseplus), schepen van Vaart. “Samen met kinderen, jongeren en buurtbewoners richten we een plein in, afgestemd op de noden van de gebruikers van dat plein.”

Het in kaart brengen van de speelpleintjes en daar een plan voor laten uitwerken door een extern bureau is voor oppositiepartij N-VA een te dure zaak. “Het is jammer dat voor de opmaak van een plan zo veel geld wordt uitgegeven”, zegt raadslid Hans Luyckx (N-VA). “Burgers, kinderen en gemeentelijke adviesraden vragen al lang om effectief te investeren in nieuwe speeltoestellen. En intussen heeft de vrijetijdsdienst met verschillende bevragingen al heel wat noden zelf in kaart gebracht. Met 48.000 euro kan je heel wat mooie speeltoestellen aankopen waar kinderen al lang op wachten.” (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio