©  ISOPIX

Tennis

Elise Mertens stopt samenwerking met vaste dubbelpartner en kiest voor een nieuwe wind

Ondanks successen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh kiest Elise Mertens voor een nieuwe dubbelpartner. Vanaf 2022 zal de Hamontse met de Russin Veronika Kudermetova met een totaal ander type speelster aan de slag gaan.

gus

Elise Mertens (WTA 21) heeft wel degelijk nog plannen in het dubbelspel, maar niet meer met Su-Wei Hsieh (WTA 106). Met de ervaren Taiwanese speelde de Hamontse onlangs nog de finale van de Masters en won ze eerder dit seizoen onder meer Wimbledon.

Mertens kiest nu voor een nieuwe wind: de Russin Veronika Kudermetova (WTA 31) zal haar nieuwe partner worden. Duidelijk is dat Mertens opteert voor een speelster met een totaal andere stijl dan Hsieh, die het toch meer moet hebben van tactische elementen en gevoel. Met Kudermetova komt er volop power bij.

Veronika Kudermetova. 

Veronika Kudermetova. ©  REUTERS

De speelstijl van het duo zal opnieuw dichter aanleunen bij de periode waarin Mertens de Wit-Russische Sabalenka aan haar zijde had. Bovendien zal het niet de eerste keer zijn dat Mertens en Kudermetova samen dubbelen. Eerder dit jaar vormden de twee al een gelegenheidsduo in Istanbul. Die samenwerking was zo’n succes dat de twee meteen de hoofdprijs pakten en duidelijk zin kregen in meer. Dat vervolg komt er nu dus.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio