De passage van Beiranvand bij Antwerp was geen onverdeeld succes. In het guinness book of records krijgt hij wel een eervolle vermelding.   

De passage van Beiranvand bij Antwerp was geen onverdeeld succes. In het guinness book of records krijgt hij wel een eervolle vermelding.  ©  BELGA

Uitgeleende doelman van Antwerp krijgt plaats in Guinness Book of Records

De Iraanse doelman Alireza Beiranvand, die door Antwerp wordt uitgeleend aan het Portugese Boavista, is opgenomen in het recordboek van Guinness. Hij krijgt een plaats voor de langste uitworp op een voetbalveld.

Michael Van DammeBron: BELGA

Beiranvand zette zijn record neer op 11 oktober 2016 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Korea. De Iraniër wierp het leer toen 61,26 meter ver. Iran plaatste zich voor het WK in Rusland en Beiranvand toonde zich er door tegen Portugal een strafschop van Cristiano Ronaldo te stoppen.

De 29-jarige Beiranvand werd in de zomer van 2020 door Antwerp uit de Iraanse competitie weggehaald. Hij kwam vorig seizoen twaalf keer in actie voor de Great Old. Afgelopen zomer verhuisde hij op huurbasis naar Boavista. Hij stond er al zes keer tussen de palen.

Bekijk hier zijn machtige uitworp van 61,26 meter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio