Het speelkasteel is al zestien jaar een  populair speeltuig in de Keiheuvel. 

Het speelkasteel is al zestien jaar een populair speeltuig in de Keiheuvel. © Tommy Maes

Keiheuvel verkoopt speelkasteel: “De koper moet het wel zelf afbreken, inclusief de fundering”

Balen -

Recreatiedomein Keiheuvel in Balen verkoopt het speelkasteel in de speeltuin en het naburige tunneltrefpunt. Geïnteresseerden kunnen tot 14 december een bod doen in gesloten omslag. De koper moet het kasteel wel zelf afbreken.

Ruim zestien jaar biedt het speelkasteel op de Keiheuvel de ideale speelruimte voor de jonge bezoekers van het recreatiedomein, maar aan alles komt een eind. De Keiheuvel wil namelijk op de plaats van het kasteel en het naburige tunneltrefpunt een nieuwe speelzone aanleggen. Daarom verkoopt het recreatiedomein beide speeltuigen.

“Het kasteel dateert van 2005 en is zeker nog in goede staat, maar na al die jaren moesten er wel een aantal aanpassingen aan gebeuren”, zegt Raf Mertens van Recreatiedomein Keiheuvel. “Omdat we blijven investeren in onze speeltuin en geregeld zoeken naar vernieuwing, hebben we besloten om in het voorjaar van 2022 een nieuwe speelzone aan te leggen. Momenteel loopt daar een aanbesteding voor. Omdat het kasteel en het tunneltrefpunt mits een aantal aanpassingen nog bruikbaar zijn, geven we geïnteresseerden de kans om beide te kopen. In het verleden hebben we dat ook gedaan met de voorloper van het speelkasteel”.

Zelf afbreken

“De koper van het kasteel en het tunneltrefpunt moet de speeltuigen wel zelf afbreken, inclusief de fundering”, vertelt Mertens. “Op zich valt die afbraak wel mee, want de fundering bestaat uit prefab-betonblokken. De afbraak moet uiteraard gebeuren voor we starten met de aanleg van de nieuwe speelzone. Maar de koper heeft daar zeker voldoende tijd voor.”

Wie interesse heeft om het speelkasteel en het tunneltrefpunt over te kopen, kan tot uiterlijk dinsdag 14 december een bod in gesloten omslag binnenbrengen in de brievenbus van de Keiheuvel (17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14).(mto )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio