Het Vaccinatiecentrum Noorderkempen draait opnieuw op volle toeren. 

Het Vaccinatiecentrum Noorderkempen draait opnieuw op volle toeren. © Jan Brys

Vaccinatiecentrum Noorderkempen kan gelukkig rekenen op een grote groep vrijwilligers

Brasschaat -

Het Vaccinatiecentrum Noorderkempen draait opnieuw op volle toeren. Het zet dagelijks tussen de 1800 en 2000 boosterprikken. Veel vrijwilligers moeten afhaken maar gelukkig kan het centrum rekenen op een zeer grote groep vrijwilligers.

Op dit ogenblik krijgen de 60-plussers en de zorgverleners hun derde prik. Het tijdstip waarop iemand wordt uitgenodigd, hangt af van het type vaccin dat wordt toegediend. Sinds vorige week is Johnson & Johnson aan de beurt.

“We zien wel een grotere uitval bij de vrijwilligers. Gelukkig kunnen we rekenen op een groep van 100 tot 120 mensen. We hebben al een dag gehad waarop er 26 afbelden omwille van een besmetting of quarantaine. Maar dankzij onze grote groep zijn we nog niet in de problemen geraakt. Ze blijven bijzonder geëngageerd. Anderzijds merken we dat verpleegkundigen, apothekers en dokters meer worden weggeroepen naar de reguliere zorg”, legt verantwoordelijke Cindy De Roeve uit.

De vaccinaties kunnen op dezelfde locatie blijven doorgaan. De loodsen op het militair domein hebben voorlopig nog geen andere bestemming. In het Vaccinatiecentrum Noorderkempen worden de inwoners van Brasschaat, Kapellen, Kalmthout, Essen en Wuustwezel gevaccineerd. (jbr)

Vastgoed

Jobs in de regio