©  REUTERS

Antwerp moet vrezen voor nieuwe sancties, en Europese inkomsten waren al zo pover

Zeker geen tweede Europese overwintering op rij voor Antwerp FC. Wél opnieuw één puntje, wat het totaal op een povere 2 op 15 brengt. Twee schamele puntjes die niet alleen het rood-witte prestige, sportief én extrasportief, weinig opbrengen, maar ook de rood-witte bankrekening amper spijzen. Antwerp verdiende aan deze Europese campagne voorlopig ongeveer 2,5 miljoen euro minder dan vorig seizoen.

pego

LEES OOK. Antwerp uitgeschakeld in Europa: puntje na dramatisch einde in Frankfurt is niet genoeg

Na deze vijfde en voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League staat de financiële teller van Antwerp op exact 4.578.000 euro inkomsten, waarvan het gros dankzij de riante startpremie van 3,63 miljoen en 528.000 euro voor de Europese ‘tienjaarscoëfficiënt’ van de club. Met slechts 420.000 euro voor de twee verdiende puntjes scoort de Great Old financieel heel wat slechter dan bij de succesvolle Europese campagne van vorig seizoen. Toen leverden de 12 punten in de groepsfase en Europese overwintering samen bijna 7 miljoen euro prijzengeld op. Of net geen 2,5 miljoen euro meer dan dit seizoen.

En dan hebben we het nog niet over de verloren inkomsten door de sancties die Antwerp kreeg na de ongeregeldheden in de heenwedstrijd tegen Frankfurt (zware boete en een wedstrijd achter gesloten deuren tegen Fenerbahçe). En ook nu weer dreigt Antwerp een gepeperde rekening in de bus te krijgen. Voor het opnieuw massaal aansteken van pyrotechnisch materiaal én de vuurpijl die een ‘Antwerpfan’ in een supportersvak van thuissupporters gooide. Inbreken waar UEFA niet mee kan lachen én bovendien: opnieuw Antwerp.

De club vreest niet alleen een nieuwe zeer zware financiële sanctie, maar ook opnieuw (minstens) een wedstrijd achter gesloten deuren. Boetes én nieuw verlies aan inkomsten die een stevige hap uit de al karige inkomsten wegnemen.

LEES OOK. Frankfurt-fan raakt zwaargewond bij pyro-aanval uit Antwerp-vak, club riskeert zware sanctie

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio