Leerkrachten basisschool De Brug vragen zich af hoelang ze school nog kunnen openhouden. 

Leerkrachten basisschool De Brug vragen zich af hoelang ze school nog kunnen openhouden. © Elke Lamens

Basisschool De Brug kreunt onder corona: “Water staat leerkrachten aan de lippen”

Sint-Job -

In basisschool Go! Invento De Brug mag dan ‘maar’ één klas in quarantaine zitten, vele leerkrachten vallen uit. Het is een huzarenstukje om de school open te houden. “Het wordt met de dag moeilijker”, merkt juf Stefanie van de derde kleuterklas.

“Momenteel zit een van de twee derde leerjaren in quarantaine. Toch is het voor het leerkrachtenteam lang niet meer evident. Steeds meer leerkrachten vallen uit. Ofwel omdat ze met de klas in quarantaine zitten of omdat de klas van hun kinderen in quarantaine zit, of omdat ze zelf positief hebben getest.”

“Lesgeven wordt ook zwaarder. In de klas is de regelmaat zoek, omdat kinderen door quarantaines of een besmetting achterstand oplopen en moeten bijgewerkt worden. Je zit dus met verschillende snelheden te werken.”

“Testcentra en labo’s zijn overbevraagd, wat maakt dat het lang wachten is om getest te worden en op het resultaat van de pcr-test. Zo blijven leerkrachten langer afwezig. Het water staat de leerkrachten aan de lippen. Iedereen is op. Hier springen al de turnjuf, zorgjuffen, stagiairs en zelfs directie mee in om de klassen op te vangen, in de bewakingen te voorzien en zo meer. Het is een nobel doel om de scholen zolang mogelijk open te houden, maar is het nog wel realistisch? Hoelang zullen we dit volhouden?”

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio