Om het Stadspark proper te houden zet de stad Antwerpen vanaf het voorjaar drie camera’s in. 

Om het Stadspark proper te houden zet de stad Antwerpen vanaf het voorjaar drie camera’s in. © Jan Van der Perre

In Stadspark komen camera’s in de strijd tegen sluikstorters

Antwerpen -

In het Antwerpse Stadspark worden in het voorjaar drie camera’s geïnstalleerd. Ze zullen vooral worden ingezet in de strijd tegen sluikstorters.

Antwerps schepen van Stads- Buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) kondigt de komst van camera’s aan na een vraag van gemeenteraadslid Peggy Pooters (Vlaams Belang). Het gemeenteraadslid stoort zich aan het afval in het park.

Momenteel hangen er geen camera’s in het Stadspark zelf. Er zijn wel vier camera’s rond het park.

“We ontvangen eigenlijk relatief weinig klachten over sluikstorten in het Stadspark, maar dat komt vooral omdat daar efficiënt wordt opgeruimd”, zegt van Doesburg. “Sinds het begin van dit jaar zijn er negentien processen-verbaal opgesteld voor sluikstorten. Dat is weinig omdat we vooral hebben ingezet op handhaving van de coronamaatregelen dit jaar. Met de drie camera’s willen we de pakkans sterk verhogen. Wie betrapt wordt, riskeert niet alleen een GAS-boete van 350 euro, maar zal ook moeten opdraaien voor de kosten om het afval te verwijderen. Het is trouwens mijn visie dat mensen bestraffen ook een vorm van sensibilisering is.”

De camera’s kunnen natuurlijk ook voor andere fenomenen worden ingezet, maar het opzet is toch vooral de strijd aan te gaan met sluikstorters. Ze moeten vooral ook afradend werken.  svw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio