Sihame El Kaouakibi verlengt ziekteverlof tot eind februari, maar verliest deel van haar loon

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft haar ziekteverlof met drie maanden verlengd, tot eind februari. Dat meldt VTM Nieuws. Ze valt daardoor terug op 60 procent van haar loon.

Wouter van Biezen

El Kaouakibi kwam in een mediastorm terecht omdat ze ervan werd beschuldigd miljoenen euro’s subsidie van haar vzw Let’s Go Urban te gebruiken voor persoonlijke vennootschappen.

Open Vld wou haar daarom uit de partij zetten. Het parlementslid besloot echter om haar partijkaart zelf in te leveren. Sinds april blijft ze wel actief als onafhankelijke in het Vlaams Parlement.

El Kaouakibi was niet meer te bespeuren in Brussel. Ze zou al die tijd gewoon thuis hebben gezeten, verklaarde een anonieme getuige eerder aan Humo. De politica hoeft ook niet aanwezig te zijn op de zittingen om recht te hebben op haar volledige loon, zo’n 5.000 euro per maand, want ze is sinds oktober vorig jaar officieel in ziekteverlof. Dat ziekteverlof bleef geldig tot eind november en wordt nu nog eens verlengd dus. Al moet ze het vanaf nu met heel wat minder doen.

LEES OOK. Langverwacht rapport legt “klungelige” fraude van Sihame El Kaouakibi bloot en spreekt van “subsidiebedrog”

LEES OOK. Na rapport over “subsidiebedrog”: Gaat Vlaanderen geld terugzien van Sihame El Kaouakibi? En welke schuld draagt Vlaanderen zelf?