Het gebouw van de vroegere Lamme Goedzak,al gesloten sinds eind 2019, wordt in het voorjaar 2022 afgebroken. 

Het gebouw van de vroegere Lamme Goedzak,al gesloten sinds eind 2019, wordt in het voorjaar 2022 afgebroken. ©  kristin matthyssen

Nieuwe invulling van vroegere feestzalen-bistro Lamme Goedzak goedgekeurd

Zoersel -

De vergunning voor het nieuw inbreidingsproject op de site van de vroegere Lamme Goedzak in het Dorp van Zoersel is goedgekeurd. Er komen zeventien appartementen en negen gezinswoningen tussen Zoersel-Dorp en woonzorgcentrum De Buurt.

Kristin Matthyssen

Vorig jaar al raakte bekend dat de vroegere restaurant-feestzalen De Lamme Goedzak afgebroken zouden worden. De vroegere artiestenmanager Rik Vervecken – die de zaak 41 jaar geleden bouwde – had toen bijna een deal met een projectontwikkelaar. “Ik heb de zaak eind 2019 gesloten toen ik even met mijn gezondheid sukkelde. Ik word 80 en heb geen opvolgers”, vertelde Vervecken toen. “Voor wie zou ik het nog doen? Ik heb die feestzalen vroeger gebouwd op aandringen van burgemeester Jef Schryvers toen veel Zoerselse verenigingen nog geen eigen zaal hadden. Nu is die situatie anders en ook het uitgaansleven is compleet veranderd.”

De gemeente Zoersel maakte wel duidelijk dat het een kwalitatieve inbreiding wou, met een gemengd woonaanbod. De site is goed gelegen en vormt eigenlijk de nu nog ontbrekende verbindende schakel tussen het Dorp en het Kermisplein met woonzorgcentrum De Buurt.

Jones Construct gaat het binnengebied duurzaam ontwikkelen. Er komen zeventien appartementen en negen gezinswoningen met een verkeersluwe straat die enkel toegankelijk is voor fietsers en voetgangers en die een verbinding maakt tussen WZC De Buurt en Zoersel-Dorp.

“Er is ook nog voldoende ruimte voor groen. Het wordt een heel innovatief en ecologisch project op het vlak van energie en materialen. Op zich is dit inbreidingsproject dat de naam Dorp kreeg, toch vrij uniek. Het moet een nieuwe oase in hartje Zoersel worden”, zegt Winny Cuypers. Die zal de verkoop mee begeleiden voor Jones Construct vanuit een kantoor waar tot vorig jaar het Thais restaurantje Sabai Sabai zat. Op het gelijkvloers is nu de stijlvolle interieurzaak Amenostyling gevestigd en de eerste verdieping zal de uitvalsbasis vormen voor de verkoop. Geïnteresseerden kunnen hier binnenkort informatie over dit nieuwbouwproject krijgen. Dit mooie oude dorpspand werd enkele jaren geleden trouwens nog door Jones Living gerestaureerd.

De gebouwen van De Lamme Goedzak, die al een tijd leegstaan, hebben weinig architecturale waarde. De afbraak is gepland in het voorjaar. Daarna volgt nog een archeologisch onderzoek en kan de bouw starten.

De diepe tuin van De Lamme Goedzak, waar vroeger een speeltuin en dierenpark was. In de achtergrond WZC De Buurt. 

De diepe tuin van De Lamme Goedzak, waar vroeger een speeltuin en dierenpark was. In de achtergrond WZC De Buurt. ©  kma

Het vroeger terras. 

Het vroeger terras. ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio