©  Victoriano Moreno

Neerlandspeeltuin in Wilrijk prijkt in een nieuw jasje

Wilrijk -

De speeltuin van het park tussen de Wanninkhovelaan en Planetariumlaan in de Neerlandwijk in Wilrijk ziet er anders uit dan voordien. Volgens het district kon het wel een opknapbeurt gebruiken en kreeg het een nieuw uitzicht rond de thema’s boerderij en dieren. De kinderen van de nabijgelegen Neerlandschool mochten hem al gaan inspelen. “Superleuk, ik geef het een tien op tien”, vertelt Flo (6).

Zodra het lintje is doorgeknipt, mogen de kinderen beginnen aan hun zoektocht in het park . “We hebben kaartjes gekregen en moeten de dieren vinden die daarop staan”, zegt Lola (7). Want de speeltuin heeft er wat dierenvrienden bijgekregen. Beelden van onder meer een beer en een leeuw kijken uit over het pleintje. De meeste kinderen zijn fan, al moet Vic (7) er nog een beetje aan wennen. “Ik geef het een negen, want in de grote speeltuin heb ik een beetje hoogtevrees.”

Naast de grote speeltuigen is er ook plaats voor de allerkleinsten. “Dat kwam er op vraag van de buurt”, zegt schepen van Jeugd Hans Ides (CD&V). “Een paar jaar geleden stond er hier een dierenparkje. Maar door problemen met dierenwelzijn werd dat verwijderd. We hebben de buurt dan gevraagd wat zij graag in de plaats wilden, en dat is dan de uitbreiding van de speeltuin geworden.”

Voor de kinderen is het alvast duidelijk: “Wij komen hier zeker terug”, klinkt het.  SVO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio