De kinderen willen iets doen tegen het vandalisme. 

De kinderen willen iets doen tegen het vandalisme. ©  Jan Van der Perre

De beschadigingen zijn goed zichtbaar 

De beschadigingen zijn goed zichtbaar ©  Jan Van der Perre

1 / 2
thumbnail: De kinderen willen iets doen tegen het vandalisme. 
thumbnail: De beschadigingen zijn goed zichtbaar 

Sint-Ursulakleuters maken verkeersborden tegen vernieling in het park Steytelinck

Wilrijk -

De kinderen van het Sint-Ursula-Instituut in Wilrijk hebben verkeersborden gemaakt tegen de vernieling van het Steytelinck park. Tijdens een herfstwandeling kwamen ze samen met hun juf, Evelyn Barremans, voorbij bekladde en gekerfde bomen en de kleuters reageerden enorm verontwaardigd. “Bomen bekladden, dat kan natuurlijk niet. Daarom hebben we ter plekke meteen besloten om daar iets aan te doen”, zegt juf Evelyn.

Saar Van Olmen

“Mensen hebben met stiften en grafitti op de bomen getekend”, getuigt Gabriella (5). “Daarom hebben we affiches gemaakt, met een boom, een mes en een mannetje, zodat de mensen kunnen zien dat dat niet mag.” De kinderen kregen les over de verkeersborden en vulden ze in om te laten zien waar de bezoekers op moeten letten. “Hier heb ik een naaktslak getekend,” zegt Dima (5), “in een driehoek zodat er niemand erop zou stappen. Want de naaktslakken, die willen helemaal niet doodgaan.”

“We komen regelmatig in het park,” aldus de juf. “Maar het was de allereerste keer dat de kinderen er zo op reageerden.”

Plechtig moment met de schepen

Volgens Evelyn konden de kinderen maar niet over het vandalisme zwijgen. “Toen ze de affiches gemaakt hadden, wilden ze die ook meteen gaan ophangen in het park. Maar dat mag natuurlijk niet.” Daarom nam de juf contact op met het district. Schepen van Jeugd Hans Ides was enthousiast en besprak het met de groendienst. “Die zijn de affiches vanmiddag komen halen, en gaan er mee voor zorgen dat ze binnenkort aan de ingang van het park worden gehangen. Een plechtig moment met de schepen komt er binnenkort aan, al hebben we nog geen datum geprikt”, zegt Evelyn.

De kinderen zijn blij dat ze een verschil kunnen maken en vertelden dat ze er graag met hun familie willen langsgaan. Juf Evelyn is ook enorm trots op haar klasje. “Het is echt een hechte groep. Ze zijn empathisch en zijn ook nog eens respectvol voor elkaar, én de natuur.”

 

 ©  Jan Van der Perre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio