Quinten Orlans met enkele vaste winkelgasten. 

Quinten Orlans met enkele vaste winkelgasten. © evdw

Cliënten Vluchtheuvel winkelen vanaf nu met bolderkarren

Stabroek -

De Vluchtheuvel, een onderdeel van vzw Rotonde, vangt volwassenen op met een handicap en heeft zowel interne als externe cliënten. Winkelen doen ze wekelijks. Om al het gekochte thuis in de Vluchtheuvel te krijgen, gebruiken ze niet langer winkelkarretjes, wel eigen bolderkarren.

De cliënten van De Vluchtheuvel zijn heel blij met de twee bolderkarren. Het is een geschenk van de oudervereniging van vzw Rotonde. 

Quinten Orlans is begeleider op De Vluchtheuvel: “De twee bolderkarren gaan we in de eerste plaats gebruiken om te gaan winkelen. Bij goed weer gaan we met de winkelgroep te voet naar het warenhuis hier niet zo ver vandaan, als het slechter weer is of het regent doen we de verplaatsing met het busje. Maar hoe we ook gaan, alles wat we inkopen moet ook thuis geraken. Soms gebruiken we zakken om alles in te stoppen of we nemen onze eigen winkelkar mee. Toen we het voorstel kregen van de oudervereniging om twee bolderkarren aan te kopen, moesten we natuurlijk niet lang nadenken”, aldus Quinten Orlans.

In groep gaan winkelen is voor de cliënten van de Vluchtheuvel een vaste activiteit. Het is dan ook niet moeilijk om vrijwilligers te vinden om met de bolderkar te rijden, want dat wil best iedereen doen.

Maar de twee bolderkarren worden niet uitsluitend gebruikt om boodschappen te doen. “Klopt”, zegt Quinten Orlans, “die komen ook uitstekend van pas wanneer we met onze mensen op uitstap gaan. De karren zijn groot genoeg om bijvoorbeeld ons eten en drinken voor ’s middags weg te bergen en om nog andere proviand mee te nemen.” Quinten Orlans’ woorden zijn nog niet koud, of een van de bewoners suggereert meteen om zo snel mogelijk op bezoek te gaan naar het openluchtmuseum in Bokrijk.

Iedereen op De Vluchtheuvel draagt plichtsbewust een mondmasker. Algemeen medewerkster Ingrid Heyvaerts vindt dat gezien de huidige omstandigheden niet meer dan normaal. “De allereerste lockdown konden we het virus niet buiten houden, maar sedert dan zijn onze cliënten gelukkig gespaard gebleven van corona. Preventie dragen we dan ook hoog in ons vaandel.”

Erik Vandewalle

Vastgoed

Jobs in de regio