© atv

Minister Vandenbroucke: “Vaccinatie van kinderen wat mij betreft in januari”

Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt wordt de inenting van kinderen van vijf tot elf jaar tegen het coronavirus in januari ingepland in de vaccinatiecampagne. Dat zei hij donderdagmiddag aan Villa Politica. Voor een formele beslissing is het echter nog wachten op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-ethiek.

Bron: Belga

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft donderdag het licht op groen gezet voor de toediening van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech aan kinderen van vijf tot elf jaar. Daarmee ligt nog niet vast dat ons land die kinderen ook effectief zal vaccineren: nog niet iedereen is daarvan overtuigd, gaf minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) donderdagmiddag aan in Villa Politica. Bovendien is het ook nog wachten op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-ethiek. Dat advies is wel al gevraagd.

De socialistische vicepremier is in elk geval voorstander van de vaccinatie van kinderen. “Ik denk dat iedereen daarmee gebaat is”, zei hij. De vaccinatiekalender zit de komende maanden al goed vol met de boosterprikken, maar als het van mij zou afhangen komt dat in de maand januari in onze campagne”, zei hij.

De ministers van Volksgezondheid komen zaterdagvoormiddag samen in de interministeriële conferentie om te beslissen over de concrete uitrol van het boostervaccin. Dat iedereen de kans zal krijgen om zich nog eens te laten inenten is al officieel beslist, maar de modaliteiten daarvan moeten nog worden afgeklopt.

LEES OOK. EMA zet licht op groen voor vaccinatie vanaf 5 jaar

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio