Elke zaterdag opent buurtwinkel CoopSaam de deuren.

Elke zaterdag opent buurtwinkel CoopSaam de deuren. © RR

Duurzame buurtwinkel CoopSaam breidt uit: “Bewust consumeren makkelijker maken”

Essen -

Buurtwinkel CoopSaam, in de rietendakschuur van het Karrenmuseum, groeit en bloeit. Sinds kort is het assortiment uitgebreid met meer verpakkingsvrije voeding en vleesvervangers. Om dit assortiment te bewaren heeft CoopSaam van klanten een koeling gekregen.

Buurtwinkel CoopSaam is een vzw, anderhalf jaar geleden opgericht door inwoners uit Essen, om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om bewust te consumeren. “Nu moet je die inkopen doen op verschillende locaties, verspreid over de gemeente. In CoopSaam verzamelen we die producten in één winkelpunt op zaterdag”, vertelt voorzitter Johan Buysen.

“Het assortiment is sinds de start veel groter geworden. Vooral de jongste weken hebben we er werk van gemaakt om nieuwe producten te introduceren. Zo hebben we het aanbod verpakkingsvrije voeding gevoelig uitgebreid met diverse soorten specerijen, noten, rijst, cornflakes en havermout.”

Het aanbod is uitgebreid met meer verpakkingsvrije voeding en vleesvervangers.

Het aanbod is uitgebreid met meer verpakkingsvrije voeding en vleesvervangers. © RR

Nieuwe koeling

“Het is de bedoeling dat klanten zelf hun verpakking meebrengen, deze aan de kassa laten wegen en vullen met de gewenste hoeveelheid. Vaste klanten kennen het principe al van de onderhoudsproducten van Biotop die we sinds het begin op deze manier verkopen.”

“Sinds kort bieden we vleesvervangers aan, maar om die op gepaste wijze te bewaren moesten we een nieuwe, liefst energiezuinige, koelkast aankopen. Toen klanten Wim Beyers van Transmission Service en Kris Van Dorst van Elektro Javado hoorden dat we nood hadden aan nieuwe koeling, hebben ze die aan ons geschonken.”

De buurtwinkel wordt elke zaterdag opgebouwd in de rietendakschuur van het Karrenmuseum.

De buurtwinkel wordt elke zaterdag opgebouwd in de rietendakschuur van het Karrenmuseum. © RR

“Onze klanten komen voornamelijk uit Essen, maar we geloven dat er in onze gemeente nog veel potentiële klanten zijn die ons nog niet goed kennen. Elke zaterdag bouwen we onze winkel opnieuw op in de rietendakschuur van het Karrenmuseum. Iedereen is er dan welkom tussen 10 en 14u.”

 (ella)

www.coopsaam.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio