Politie vindt peperdure fiets en set nummerplaten in verdachte bestelwagen

Wilrijk -

De Antwerpse politie heeft woensdagnacht een bestuurder van een bestelwagen opgepakt na een controle in Wilrijk. In de laadruimte trof de politie naar eigen zeggen meerdere verdachte elementen aan.

Een interventiepatrouille zette woensdagnacht de bestelwagen met buitenlandse nummerplaten aan de kant voor een controle op de Groenenborgerlaan. “De Duitse nummerplaten bleken geseind. In de laadruimte van het voertuig werd een spiksplinternieuwe fiets aangetroffen met een aankoopwaarde van meer dan 9.000 euro. Deze bleek besteld in Nederland en bestemd voor een adres in Duitsland. De bestuurder, die illegaal in ons land verbleef, kon niet zeggen waarom hij met de fiets in Wilrijk rondreed”, zegt de politie. In de laadruimte lag ook een set nummerplaten.

De bestuurder werd gefouilleerd en had een mes op zak. “Bovendien droeg hij onder zijn kleren een uniformstuk van de Duitse politie. Ook dit werd in beslag genomen. Gezien de vele verdachte elementen waar de man geen enkele plausibele uitleg voor kon geven werd de man gearresteerd voor verder onderzoek. De camionette werd geïmmobiliseerd, de dure fiets werd in beslag genomen met het oog op teruggave aan de rechtmatige eigenaar”, klinkt het. jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio