Vanaf 1 december zal er tijdelijk geen autoverkeer onder de Donderbrug mogen rijden. 

Vanaf 1 december zal er tijdelijk geen autoverkeer onder de Donderbrug mogen rijden. © FILIP SPOELDERS

Vanaf 1 december toch geen auto’s meer onder de Donderbrug

Hove -

Het proefproject om het kruispunt van de Beekhoekstraat met de Dennenlaan en de fietsostrade Antwerpen-Mechelen in Hove veiliger te maken voor fietsers gaat vanaf woensdag 1 december toch door. Vanaf dan zal het autoverkeer niet meer onder de Donderbrug kunnen rijden.

Filip Spoelders

Het proefproject werd aanvankelijk aangekondigd om in november van start te laten gaan. Maar de vele opmerkingen van de buurtbewoners tijdens de infovergadering deden de provincie Antwerpen en het gemeentebestuur beslissen om het project uit te stellen.

Verkeersfilter

Toch zal er vanaf woensdag zoals oorspronkelijk aangekondigd door het plaatsen van een verkeersfilter geen autoverkeer meer onder de brug kunnen rijden. Op het wegdek van het kruispunt zal de boodschap Graag traag komen. De rode toplaag zal voorlopig niet worden aangebracht en de plantenbak het dichtst bij de brug verdwijnt voor een betere zichtbaarheid. De fietsers op de fietsostrade krijgen voorrang.

Het proefproject loopt tot mei 2022. In deze periode zullen er verschillende evaluaties worden gemaakt aan de hand van tellingen, snelheidsmetingen en observaties ter plaatse. (fisp)

Vastgoed

Jobs in de regio