Marthe (hier naast Hanne) zal er niet bij tijdens de finale van K2 zoekt K3. 

Marthe (hier naast Hanne) zal er niet bij tijdens de finale van K2 zoekt K3. ©  vtm

Marthe test positief op corona, maar finale ‘K2 zoekt K3’ gaat door: “Noodplan treedt in werking”

Marthe van K3 heeft positief getest op corona. Dat zal echter geen invloed hebben op de finaleshow van K2 zoekt K3 die zaterdagavond live uitgezonden wordt.

LEES OOK. Zou jij een goed K3’tje zijn? Binnenkort test je het in de K3 Bootcamp op de Meir

Amy, Celester, Diede of Julia: één van hen mag straks het lege plekje naast Hanne en Marthe invullen en wordt zo de opvolgster van Klaasje in K3. Wie van K2 weer K3 zal maken wordt zaterdag na tien weken duidelijk in de finaleshow die live wordt uitgezonden.

Tijdens die grote finale zal Marthe niet fysiek aanwezig zijn in de studio, aldus Gert Verhulst van Studio 100. “Marthe heeft corona, maar stelt het goed. Ze zal dus niet live in de show aanwezig zijn. De mogelijkheid dat iemand corona oploopt is iets waar we al sinds het begin van de liveshows rekening mee houden, dus er is een noodplan dat nu in werking zal treden.”

Klaasje is wel aanwezig

“De show gaat gewoon door en de besmetting van Marthe zal geen invloed hebben op de verkiezing. Het programma zal er alleen visueel een beetje anders uitzien.” Marthe zal de show wel op een bijzondere manier mee beleven. Hoe? Dat blijft nog een verrassing voor de kijker.

Vlaanderen en Nederland kunnen bovendien voor het eerst ook zelf hun stem uitbrengen tijdens de show. Daarnaast zal Klaasje de finale bijwonen en de fakkel daarin officieel doorgeven aan Amy, Celester, Diede of Julia.

LEES OOK. ‘K2 zoekt K3’-kandidaat Remi vond een lief tijdens de wedstrijd: “Ik was er weinig voor haar”