Bezoek aan kliniek wordt sterk beperkt. 

Bezoek aan kliniek wordt sterk beperkt. © RR

Bezoekregeling in klinieken AZ Rivierenland wordt stevig ingekrompen

Reet, Bornem -

Om de stijgende besmettingscijfers in te perken, neemt de directie van AZ Rivierenland nieuwe maatregelen. Het bezoek wordt beperkt en in sommige afdelingen zelfs totaal verboden.

“De besmettingscijfers zijn overal hoog, ook in onze zorgregio”, zegt Bart Van Bree, algemeen directeur. “Ook in onze ziekenhuizen stijgt het aantal opnames door besmetting met Covid-19 elke dag sterk. We lanceren daarom de oproep om strikt de voorgestelde richtlijnen te volgen om jezelf en anderen te beschermen.”

Zelf beperkt de directie voor haar campussen in Rumst, Bornem en Willebroek de bezoekregeling. Vanaf maandag 29 november zal nog maar 1 bezoeker per patiënt per dag toegelaten worden. Voor de afdelingen dagziekenhuis, spoedgevallen, intensieve zorgen en bij Covid-patiënten worden geen bezoekers toegelaten.

Kinderen zijn ook niet meer welkom, tenzij op advies van de arts omwille van een noodsituatie. Ook worden geen bezoekerspassen meer gebruikt. Bezoekers dienen zich te registreren aan de voorpost van het onthaal. Verder zijn geen begeleiders meer toegelaten op spoed, raadpleging en dagziekenhuis, tenzij dit medisch strikt noodzakelijk is.

Deze melding komt er nadat eerder ook werd aangekondigd dat vanaf 1 december de triageposten van campus Rumst en Bornem naar één triagepost op campus Willebroek aan de Tisseltsesteenweg verhuizen. Die is alle dagen van 08.30u tot 18.00u geopend.

Afspraak maken voor een Covid-test doe je bij voorkeur online via www.medina.be of telefonisch via 052/25 80 25.  (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio