Mike Loverie (midden) nam zelf ook deel aan de fotoshoot. 

Mike Loverie (midden) nam zelf ook deel aan de fotoshoot. © Jamie Neirynck

VENT is voortaan ook naam van nieuwe kledinglijn

Aartselaar, Hove, Bornem -

Yana Van Rillaer en Mike Loverie lanceren hun eigen kledingmerk, VENT wear. De originele collectie is te koop in hun zaak voor herenkleding in de Kapellestraat in Aartselaar maar ook in hun winkels in Hove en Bornem waar ze kleding voor dames in hun Folliewinkels verkopen.

Dat Yana Van Rillaer (31) en Mike Loverie (34) niet echt kunnen stilzitten is duidelijk. Het koppel opende in 2016 een eerste dameskledingboetiek onder de naam Follie in de Kapellestraat in Aartselaar. Twee jaar later volgde een Follie op het Sint-Laureysplein in Hove en in augustus 2019 volgde een derde zaak onder dezelfde naam in Bornem.

De ondernemingszin was voor het koppel nog niet gestild want vorig jaar volgde een vierde winkel. Naast hun bestaande zaak in Aartselaar kunnen nu ook heren er terecht voor een breed aanbod aan kledij, schoenen en accessoires. Als naam voor die zaak werd VENT gekozen.

Ondertussen blijven Mike en Yana zoeken naar nieuwe initiatieven. Geen extra winkel dit keer maar wel het uitbrengen van een eigen gelimiteerde collectie voor heren die ook onder de merknaam VENT te koop wordt aangeboden.

Voor mannen en kids

“De plannen voor VENT wear lagen vanaf de start van de herenkledingboetiek reeds op de tafel”, zegt Mike. “Ze liepen echter vertraging op door de gekende coronapandemie. Het idee was een lijn van T-shirts en sweaters uit te brengen voor zowel heren als kids. In dat opzicht zijn we aan de slag gegaan met items die subtiel het opschrift VENT hebben voor de heren en VENTJE voor de kids.”

De originele kledingstukken met die merknaam liggen in de winkelrekken bij VENT in Aartselaar en bij Follie in Hove en Bornem. “Onder het mom van twinning is winning lijkt het ons een heel fijn cadeau voor de feestdagen”, zegt Yana. “Afgelopen weekend organiseerden we een fotoshoot en dan zie je meteen dat vader en zoon het super vinden om samen hetzelfde aan te trekken. Uiteraard is de collectie niet enkel bedoeld om als duo te dragen, maar het kan zeker!”

Kerstsfeer

Om alles een extra tintje mee te geven worden de winkels van Yana en Mike zowel aan de binnen- als de buitenzijde door Atelier Sören Van Laer ingericht om maximaal de kerstsfeer uit te dragen. “Ons doel is om de mensen maximaal een echt kerstgevoel mee te geven in deze coronatijden, of ze nu bij ons komen winkelen of gewoon voorbijwandelen.”

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio