© atv

Pop-upwinkel ‘It’s all about Christmas’ in Wijnegem Shopping Center doet gouden zaken: “Rekening van 600 euro is niet uitzonderlijk”

Wijnegem, regio -

Het lijkt er stilaan op dat we voor het tweede jaar op rij een zeer Stille Nacht tegemoet gaan op 24 december. Minder contacten, minder feesten: nodigt dit een mens uit om het thuis extra gezellig te maken qua slingers en rendieren? En wat zijn dan de trends? Dennis Van Gansen van de speciale kerstwinkel It’s all about Christmas in het Wijnegem Shopping Center merkt in elk geval veel kooplust. “Een kassaticket van 600 euro is geen uitzondering”, zegt hij.

Kristin Matthyssen

Themawinkel It’s al about Christmas opende begin oktober en blijft tot half januari aanwezig in Shop Eat Enjoy, kortweg het shoppingcenter, in Wijnegem. Manager Dennis Van Gansen is een tevreden man. “We hebben geregeld rekeningen van 500 tot 600 euro, zeker als er een boom bij zit.”

De Chinezen verzinnen in hun kerstballenfabrieken de gekste figuren. Wat het in It’s all about Christmas heel goed doet, zijn vreemd genoeg de kerstballen in de vorm van oceaandieren. “De rekken met zeeschildpadden, dolfijnen en stekelvissen moeten we geregeld bijvullen. Komt het omdat de mensen in deze donkere tijden dromen van een warme vakantiesfeer in tropische oorden?”

Het thema ‘ocean’. ©  koen fasseur

Ook eetwaren om in de kerstboom te hangen doen het goed, zoals donuts, cakes, zoetstokken, hamburgers en avocado’s. “Avocado’s zijn momenteel de wondervrucht bij fitnessers en gezondheidsgoeroe’s. Dat voelen wij hier ook”, zegt Dennis. “Ze zijn geregeld uitverkocht. Ik zou zelf geen avocado in mijn kerstboom hangen, maar anderen kennelijk wel.”

Thuis staat de kerstboom van de shopmanager ook al overeind. “Mijn vrouw werkt hier ook en we hebben gekozen voor veel zwarte accenten. Op de zwarte ballen staan boodschappen, sommige iets ondeugender, zoals Merry f*cking Christmas met twee parende rendieren. Ook de speciale stekelige piek die je nog moet monteren is hier een hit.”

Het thema ‘ocean’. ©  koen fasseur

Wie houdt van pastelkleuren zoals zacht rose vindt zeker zijn gading. Kolibries, pauwen, flamingo’s: er zitten veel vogels in de dennenboom dit jaar.

Bij de bezoekers in de kerstthemawinkel zijn de meningen verdeeld. De ene voelt juist een grotere versierdrift nu de wereld buiten zo triestig is. De andere doet zelfs de moeite niet meer om een boom te zetten dit jaar. Nicole Criddin en Lawrence Shenklend brengen hun eerste Kerstmis in Antwerpen door. Het Schots koppel verhuisde met dochter Eva (1) naar België en hoopt dat de familie uit Schotland met de feestdagen kan overkomen, al hangt dat nog van de coronatoestand af. Nicole houdt van klassieke sobere kerstballen. “Maar we merken dat Eva gek is van ‘Santa’ dus we zullen qua decoratie ook wel wat kerstmannen moeten zetten dit jaar.”

Hang eens een hamburger in uw boom. ©  koen fasseur

Vriendinnen Viviane Reynaert uit Zandhoven en Mathilde Van Regenmortel uit Wilrijk komen eens snuisteren. “Ik voel het nog niet, en ik twijfel of het nog gaat komen”, zucht Mathilde mistroostig als we naar haar kerststemming peilen. “Ik denk niet dat ik een boom ga zetten.” Viviane gaat wel een boom zetten. “Omdat de kleinkinderen dat graag zien. We hebben maar een kleine familie, dus ik hoop dat wij toch nog een kerstetentje in familieverband kunnen houden.”

Mathilde en Viviane. ©  koen fasseur

Ook Annemie Slootmans uit Merksem gaat dit jaar geen grote kerstboom zetten. “Maar dat komt omdat we de feestdagen aan zee doorbrengen. Ik heb net nood om het extra gezellig te maken. Thuis geniet ik er nu al van om in knusse pyjama met de rolluiken naar beneden kaarsjes aan te steken. Voor aan zee heb ik een mini-kerstboompje gekocht. ”

Ook haar vriendin Alice Hindricx heeft door alle coronaberichten een opstoot van huiselijke gezelligheid. “Ik ben afkomstig van Antwerpen maar huwde met een Limburger en woon nu in een cité in Maasmechelen. Wij wachten tot Sinterklaas weer naar Spanje is, maar na 6 december gaan alle remmen los qua versiering. In onze voortuin zetten we zelfs een héle grote stal waar iedereen van kan meegenieten. Sinds de coronaplaag doet heel de wijk mee en maken we er een echte kerstwandeling langs de mooie versierde huizen in de cité van.”

Het slaat nergens op, maar de avocado is zeer populair. ©  koen fasseur

Merry F*cking Christmas ©  koen fasseur

Annemie en Alice. ©  koen fasseur

Een populaire piek. ©  koen fasseur

Een kerstboom om honger van te krijgen met al die snoep en zoetigheden. ©  koen fasseur

Staat uw boom al recht? ©  koen fasseur

Oceaandieren en zeewezens. ©  koen fasseur

Ze zien eruit om in te bijten. ©  koen fasseur

Een hamburger of kerstman op een draad: de Chinezen verzinnen in hun kerstballenfabrieken de gekste figuren. ©  koen fasseur

Kerstdecoratie. ©  koen fasseur

Pastelfiguren en teinten. ©  koen fasseur

Dennis toont een kerstkolibrie. ©  koen fasseur

Schotse nieuwkomers Lawrence en Nicole met dochtertje Eva. ©  koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio