© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN: “In de winter zitten we in Spanje. Vanop ons terras zien we de golven en de bergen”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Karel Van Campenhout (75) en Margareta Hamal (73).

“Vroeger was ik trambestuurder. Ik heb dat vijfendertig jaar gedaan. Ik vond dat plezant. Ge hebt geen baas achter u lopen hé. Ondertussen ben ik al twintig jaar met pensioen. Ik heb het geluk op mijn 55ste te stoppen. Ze zeggen wel eens dat je dan in een zwart gat valt. Niets van. Van ’t moment dat ik ben gestopt met werken, heb ik er niet meer aan gedacht. Pas op, ik heb mijn job graag gedaan, maar toen ze zegden dat ik kon gaan, ben ik gegaan.” 

“Samen gaan we drie keer per week naar de fitness, we gaan veel wandelen en we gaan veel weg. En tijdens de wintermaanden zitten we in Spanje. Van januari tot juni. We huren daar een appartementje in San Juan De Los Terreros, helemaal in het zuiden van Andalusië. Vanop ons terras zien we de golven en de bergen. ’t Is een boerengatje, er is maar één grote winkel, een Spar. Maar we hebben er rust. En ga je daar een koffie drinken, dan kost je dat 1,20 euro voor een tasje. Daar drinken we vier tassen waar we er hier elk maar eentje kunnen drinken. En een menu kost er tien euro, voor een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, wijn en een koffie achteraf. Daar kan je het zelf niet voor maken. Toch kook ik nog een paar keer per week zelf. Want we eten ook eens graag een Belgisch potteke. Maar het is er zalig. Op 15 januari zijn we weg.”

 evw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio