Mie Tracteur plukte al verschillende klavertjes waarmee ze bewoners van Sint-Lenaartshof heel blij maakt. Foto RR

Mie Tracteur plukte al verschillende klavertjes waarmee ze bewoners van Sint-Lenaartshof heel blij maakt. Foto RR

Mie Tracteur plukt klein geluk langs oevers Kempisch kanaal

Sint-Lenaarts -

Buurvrouw Mie Tracteur van woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof montert de bewoners op met een klavertje vier. “Dat gebeurde per toeval. Ik ben zelf verrast wat zo’n klein plantje teweegbrengt bij anderen”, bekent ze.

Elke dag laat Mie Tractuur haar hond Juul uit op het jaagpad in Sint-Lenaarts. Zo passeert ze ook het woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof dat gelegen is aan het Kempisch kanaal. “De bewoners zitten achter hun raam en waaien elke dag naar mij. Zeker nu er weer amper bezoek mogelijk is door corona, is dat een leuk momentje voor hen”, begint ze haar verhaal.

Terwijl hond Juul rondsnuffelt, vindt Mie klavertjes.

Terwijl hond Juul rondsnuffelt, vindt Mie klavertjes. © RR

“Op gegeven dag stond ik wat te dralen met Juul. Hij snuffelt er vaak in het groen langs de oever van het kanaal. Zo sta ik meer stil dan ik wandel, ik keek toevallig naar de grond en spotte er klavertjes. Zo vond ik een klavertje vier. Ik schonk het aan een bewoner van het woonzorgcentrum die er toevallig ook wandelde. Hij reageerde overgelukkig. Dat klavertje toverde een brede glimlach op het gezicht. Ongelooflijk wat zo’n klein gebaar doet.”

Intussen vond Mie er nog enkele die ze allemaal wegschonk. “Ik vond zelfs een klavertje vijf. Dat heb ik weggegeven aan een moeder die haar zoon bij een ongeluk is verloren. Ze reageerde heel emotioneel. Het klavertje ligt nu bij zijn foto.”

Klavertje vijf voor een mama die haar zoon verloor.

Klavertje vijf voor een mama die haar zoon verloor. © RR

Afgelopen dagen trof Mie nog twee klavertjes vijf. “Die bewaar ik voor moeders die een kind hebben verloren. Ik heb ze ontmoet op de maandelijkse Diva Dag in mijn schuur.” Mie Tracteur hoopt dat haar verhaal anderen inspireert. “Ik heb nu zelf mogen ervaren wat een klein gebaar voor mij heel veel voor iemand anders kan betekenen.”

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio