De leden van de werkploeg van de Dag van de Solidariteit met hun supercheque van 11.000 euro, geëerd en verstript door onze huiscartoonist. 

De leden van de werkploeg van de Dag van de Solidariteit met hun supercheque van 11.000 euro, geëerd en verstript door onze huiscartoonist. © Sylvia Tops

Vrijwilligers Dag van de Solidariteit worden striphelden

ARENDONK -

Onze huiscartoonist Sylvia Tops heeft de vrijwilligers van de Dag van de Solidariteit in Arendonk opgewaardeerd tot striphelden. Vorige week maakte de werkgroep de opbrengst van de voorbije editie bekend: 11.000 euro, een bedrag dat volledig besteed wordt om de dromen waar te maken van kinderen en volwassenen met een beperking.

Eddy Meulemans

De veertiende Dag van de Solidariteit in Arendonk vond plaats tijdens het tweede weekend van september. Door corona kon de traditionele brunch- en lunchdag voor het tweede jaar op rij niet doorgaan, waardoor de organisatoren zich andermaal moesten beperken tot takeaways en andere Covid-veilige alternatieven. Toch werd de afgeslankte editie 2021 nog een verrassend groot succes, want er werden nog 991 lunchpakketten verkocht voor bedrijven en scholen, maar ook 945 ontbijtboxen, 48 bierpakketten en 300 flessen.

Intussen werden alle inkomsten en kosten geteld en van elkaar afgetrokken. Vorige woensdag werd het eindresultaat bekendgemaakt. Met trots en voldoening deelde de werkgroep een supercheque van 11.000 euro uit aan drie lokale goede doelen: de scholen voor buitengewoon onderwijs Vibo de Brem in Oud-Turnhout en Vibo de Ring in Turnhout en het Activiteitencentrum van Mekanders in Arendonk.

Rolstoelvriendelijke speeltuigen

De uitgedeelde centen zullen onder meer gebruikt worden voor de aankoop van rolstoelvriendelijke speeltuigen, de aanleg van een aangepaste speeltuin en de inrichting van een bijzondere tweedehandswinkel. “Het wordt een winkel waar iedereen terecht kan, maar die ook ondersteuning biedt aan gezinnen die het moeilijk hebben”, zeggen Gina Michiels en An Melis van de Dag van de Solidariteit. “Het project wordt mee gedragen door mensen met een beperking.” (ema)

Zo zien de striphelden er in het echt uit.

Zo zien de striphelden er in het echt uit. © EMA

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio