Het enthousiaste verkoopteam op de markt van Westerlo. 

Het enthousiaste verkoopteam op de markt van Westerlo. © RR

Leerlingen Het Leerlabo verkopen zelfgemaakte spullen op markt ten voordele van Rode Neuzen Dag

Westerlo -

De leerlingen van het Daltonatheneum Het Leerlabo trokken woensdag naar de markt in Westerlo om er zelfgemaakte bananenhouders, kerstornamenten en bruisballen te verkopen. Die actie vond plaats in het kader van Rode Neuzen Dag, dat er dit jaar voor wil zorgen dat er in elke Vlaamse school minstens één leerkracht is die een echte steun en toeverlaat is voor jongeren die hulp nodig hebben.

De spulletjes die te koop werden aangeboden, waren eerder door de leerlingen zelf gemaakt tijdens lesmomenten. Het assortiment bestond uit de vorig jaar heel populaire bananenhouders van de afdeling mechanica, zakjes met bruisballen gemaakt in het chemielokaal, prachtige houten kerstversieringen en zelfgetekende of geknutselde kerstkaarten. Als kers op de taart kon je ook lekkere soep kopen of gewoon een vrije gift in de collectebus stoppen.

De afdeling mechanica produceerde bananenhouders.

De afdeling mechanica produceerde bananenhouders. © rr

Zowel leerlingen als leerkrachten droegen hun steentje bij aan het gezellig drukke kraampje van Het Leerlabo. De opbrengst van de actie bedroeg om en bij de 250 euro en gaat naar de inrichting van een chillzone voor de leerlingen.(mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio