Burgemeester van Putte Peter Gysbrechts in  vaccinatiecentrum Klein Boom.

Burgemeester van Putte Peter Gysbrechts in vaccinatiecentrum Klein Boom. © Joris Herregods

Vaccinatiecentrum Klein Boom zet 30.000 boosterprikken voor eind van het jaar

Putte, Bonheiden, Heist-op-den-Berg -

Inwoners van Bonheiden, Heist-op-den-Berg en Putte die nog dit jaar recht hebben op een derde prik, zullen tegen Nieuwjaar allemaal de kans hebben gehad om die te halen bij vaccinatiecentrum Klein Boom in Putte. In totaal gaat het om 30.000 vaccins voor het eind van het jaar. Daarvan zijn er intussen al meer dan 15.000 gezet.

Kristof Van Rompaey

Vaccinatiecentrum Klein Boom in Putte zou normaal op 6 oktober sluiten, maar maakte meteen een doorstart. Alle 85-plussers van de drie Bonstato-gemeenten waren er op 7 oktober al gevaccineerd. “Na een korte onderbreking van overheidswege, konden er tijdens de laatste week van oktober 65-plussers geprikt worden”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Intussen zijn we weer enkele weken verder en zijn er al meer dan 15.000 boostervaccins gezet bij 65-plussers, immuungecompromitteerden en een deel van de mensen die met Johnson & Johnson zijn gevaccineerd.”

 

 ©  rr

De overige burgers die een Johnson & Johnson-prik kregen, zijn intussen uitgenodigd en worden nog in de komende weken geprikt. Ook alle 60-plussers komen nog dit jaar aan bod en zijn al uitgenodigd. Burgers die met Astra Zenica zijn gevaccineerd, kunnen vanaf begin volgende week uitgenodigd worden om ook nog voor Nieuwjaar hun boostervaccin te halen.

Wie laatst geprikt werd met Pfizer, moet minstens zes maanden wachten op een volgende prik. Voor AstraZeneca en Johnson & Johnson geldt een wachttijd van vier maanden. Wie niet kan langskomen op de in de uitnodiging voorgestelde datum, kan via het callcentrum een nieuwe datum vastleggen.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio