©  Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Ben Weyts: “Extra schoolruimte voor 18.000 leerlingen”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft huursubsidies vrijgemaakt voor 65 scholen. Die kunnen daardoor meer dan 115.000 m² extra klasruimte in gebruik nemen, een investering die ten goede komt aan bijna 18.000 leerlingen, zegt Weyts donderdag in een persbericht.

Bron: BELGA

Het gaat om een investering van jaarlijks 6,4 miljoen euro voor projecten die in sommige gevallen 18 jaar lang blijven lopen. Scholen zullen de middelen onder meer gebruiken voor de huur van modulaire units, sporthallen, werkplaatsen en bestaande gebouwen zoals een leegstaand appartement, een voormalige groepspraktijk van huisartsen, een handelspand, een multifunctionele zaal of een oud gebouw van de federale overheid.

Projecten die in één klap veel extra capaciteit opleveren en projecten die de extra infrastructuur buiten de schooluren delen met sportclubs of jeugdverenigingen kregen voorrang.

“Met deze huursubsidies kunnen we kort op de bal spelen en snel extra schoolruimte winnen”, zegt Weyts. “Zo kunnen we versneld oplossingen bieden op plaatsen waar de nood vandaag het hoogste is”.

Scholen krijgen in het voorjaar van 2022 opnieuw een kans om financiële steun te vragen voor huurprojecten.

Vastgoed

Jobs in de regio