Aangeboden door JOBAT

De grootste frustraties bij sollicitaties

Lang wachten op antwoorden, of soms zelfs helemaal geen antwoord krijgen. Dat is de grootste frustratie tijdens het solliciteren.

William VisterinBron: Jobat.be

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Haystack bij 800 respondenten in België (en evenveel in Nederland). Dit in opdracht van House of HR naar aanleiding van het e-recruitment congress in Oostende.

Lang wachten

Bijna iedereen (84% van de respondenten) solliciteert bij meerdere bedrijven tegelijkertijd. Respondenten storen zich het meest aan lang wachten op een antwoord én soms zelfs helemaal geen antwoord krijgen.

Gemiddeld verwachten sollicitanten binnen een week reactie. Vlamingen zijn iets ongeduldiger: zowat een kwart rekent op antwoord binnen de 48 uur na solliciteren. Terwijl bij Walen een grotere groep binnen de 14 dagen antwoord verwacht.

Feedback & discriminatie

Tweede frustratie is de feedback, en vooral de manier waarop. “Zowel in de eerste fase na het kennismakingsgesprek als later wordt bij afwijzing veel belang gehecht aan persoonlijke communicatie omtrent de motivering van die afwijzing”, stellen de onderzoekers vast.

Op de derde plaats qua frustratie staat discriminatie gebaseerd op leeftijd en geslacht.

Lees ook:

Bron: Jobat.be