Bezoekers van WinterWarm op De Hoge Rielen kunnen weer wandelen langs allerlei licht- en geluidsinstallaties. © Bart Van den Langenbergh

WinterWarm brengt weer muziek en theater naar De Hoge Rielen: “Winterfestival past perfect in deze tijdsgeest”

Lichtaart -

Het verblijfsdomein De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) is begin februari 2022 voor de vijfde keer het decor voor het feeërieke festival WinterWarm. Het vijfdaagse winterfestival brengt de bezoekers weer een mix van theater, muziek, circus en natuurbeleving. Het vernieuwde theater van De Hoge Rielen is het nieuwe festivalcentrum en de jongeren krijgen een eigen skate- en rave-avond.

Bart Van den Langenbergh

Na een afwezigheid van een jaar strijkt het festival WinterWarm van woensdag 2 februari tot en met zondag 6 februari 2022 weer neer in De Hoge Rielen in Lichtaart. Het winterfestival is een gezamenlijk initiatief van het cultuurhuis De Warande in Turnhout, De Hoge Rielen, de gemeente Kasterlee en het cultuurcentrum ’t Schaliken in Herentals. De ticketverkoop voor WinterWarm is donderdag al gestart.

“WinterWarm is dankzij de samenwerking tussen verschillende partners kunnen groeien van een goed bewaard geheim tot een stevig, maar eigenzinnig festival in de Kempen”, zegt Heleen De Munck van De Warande. “Het festival zet in op buitenbeleving en past perfect bij de tijdsgeest om op een veilige, maar spannende manier cultuur te beleven op een fantastische locatie.”

Circus Ronaldo was in 2019 een van de blikvangers op WinterWarm. © Joren De Weerdt

Muziek en theater

Het pas gerenoveerde theater van de Hoge Rielen wordt het nieuwe festivalcentrum van WinterWarm. De bezoekers kunnen daar terecht in de nieuwe Winterbar en ook proeven van het eigen WinterWarmbier. Zoals bij elke editie staat er een mix van circus, muziek en theater op het programma.

“De Zwitserse circusartiest David Dimitri, die bij Cirque du Soleil speelde, brengt spektakel op grote hoogte met L’Homme Cirque”, luidt het bij de organisatie van WinterWarm. “Op vrijdag- en zaterdagavond brengt een treintje je naar verschillende loodsen voor muziek van onder meer Douglas Firs, Aarde aan Daan, Buurman, BÀÀN en Avondlicht. Voor fans van straf theater brengen Het Zuidelijk Toneel en Theo Maassen de voorstelling Fascist worden. En in de wonderkamer Curiosa van Theater De Spiegel kunnen peuters tot drie jaar op zondag spelenderwijs de wondere wereld van de barok ontdekken.”

WinterWarm pakt ook uit met het nieuw wandelparcours Uit het donker. Drie grootschalige licht-en geluidsinstallaties van Romain Tardy, Ofer Smilansky en Karel Burssens zijn de blikvangers. Halfweg de wandeling kan iedereen even op adem komen in het Café Halfweg.

In café Halfweg kunnen de wandelaars op WinterWarm even op adem komen. © Bart Van den Langenbergh

BosRave voor jongeren

Voor de eerste keer is er tijdens WinterWarm extra aandacht voor jongeren. Vrijdagavond 4 februari wordt een feest voor de jeugd in samenwerking met Woodz Skateshop, Yardkeepers, Jeugdhuis Wollewei uit Turnhout en Booty Rave, het bekende festival in Kasterlee. Jongeren kunnen vrij komen skaten in de skateloods van de Hoge Rielen of deelnemen aan een skatecontest. Gebouw 9 staat die avond in vuur en vlam met een exclusie BosRave met beats van Booty Rave-residents Blue Bird Paradise, Janneke Maan en Kuni Kuni.

WinterWarm bouwt op zondagnamiddag 6 februari het bos aan de Winterbar om tot een speelbos voor kinderen. Samen met kunstenaar Jesse Cremers kunnen ze meebouwen aan een land-art project.

Tickets voor WinterWarm zijn al beschikbaar. Diegenen die tickets voor 25 december bestellen, profiteren van een vroegevogelkorting.

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio