© bfm

Politievakbonden houden stiptheidsacties: hinder in centrum van Antwerpen, Mol en Lippelo

Op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen hield de politie donderdagochtend stiptheidsacties. In het centrum van Antwerpen was de hinder groot. Ook in Lippelo (Puurs-Sint-Amands) en Mol waren er acties.

tdk, pvdp, mto

De lokale politie Antwerpen hield acties op de Singel aan de kruispunten met de Grotesteenweg, de Jan Van Rijswijcklaan en de Slachthuislaan. Op de Slachthuislaan werd de blokkade meteen opengezet toen er een ziekenwagen aankwam.

Ook op de Britselei was er een stiptheidsactie van de lokale politie tussen de Kasteelpleinstraat en de Mechelsesteenweg.

De federale wegpolitie Antwerpen hield een alcoholcontrole met filterblokkade in Borgerhout aan de oprit van de Ring in de richting van Gent.

Actie aan oprit Borgerhout ©  bfm

Ook op de N17 in Lippelo (Puurs-Sint-Amands) was het donderdagochtend aanschuiven.

N17 in Lippelo. ©  tdk

De lokale politie Balen/Dessel/Mol hield tussen 8u en 9u een actie aan de N18 Brug Mol-Donk in de richting van Mol en Dessel.

 ©  mto

Loononderhandelingen

De politievakbonden klagen met hun acties de vastgelopen loononderhandelingen aan. Ze zijn evenmin tevreden met de herziening van de eindeloopbaanregeling. Verder is er misnoegdheid over een gebrek aan middelen voor de verschillende politiediensten.

Dinsdag was er een overleg tussen de vakbonden en federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat leverde niets concreets op. Tot nader order worden de stiptheidsacties daarom verdergezet.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio