James Cooke verrast Natalia met een musical.  

James Cooke verrast Natalia met een musical.  ©  Play 4

James Cooke verrast Natalia met musical over haar leven

James Cooke (37) verrast in zijn nieuwe Play4-show James de musical de volgende acht weken evenveel BV’s met een voorstelling over hun leven. Natalia (40) komt vandaag als eerste aan de beurt. Als verrassing liet Cooke speciaal zangeres Anastacia overvliegen vanuit de VS. “Natalia had haar dochtertje alleen nog maar via Facetime aan haar Amerikaanse meter kunnen tonen.”

Wim Dehandschutter

James de musical brengt Broadway naar Vlaanderen. Onder anderen Niels Destadsbader, Philippe Geubels en Gert Verhulst en Margriet Hermans krijgen hun eigen musical. Vanavond ontvangt James Cooke als eerste gast Natalia. Vanuit de sofa ziet de zangeres musicalacteurs en dansers haar (muzikale) verhaal brengen, waarin vijf liedjes vijf belangrijke momenten uit haar leven belichten.

En dat start bij Nathalie Druyts, een klein meisje dat in een heel groot huis woont. Een huis waar Johann Sebastian Bach door de kamers klinkt en waar vaders wil wet is. In de tweede scène wordt ze een opgroeiende tiener die op een ongemeen streng internaat de grenzen opzoekt en vriendinnen voor het leven maakt. Later, in de volgende bedrijven, ontpopt ze zich via Idool 2003 tot Natalia de zangeres die haar stem ontdekt en een vrouw die de liefde vindt. En de kijkers zien ook hoe ze veel te jong afscheid moet nemen van haar allergrootste held, haar vader.

LEES OOK. Natalia over haar fulltime jobs als moeder en artiest: “Kinderen doen je prioriteiten veranderen”

Natalia. 

Natalia. ©  Play 4

Spannend

James Cooke belde Natalia en de andere BV’s acht maanden geleden met de vraag of hij een musical over hen mocht maken, zo vertelt hij. “Daarop deden we vier maanden research: de redactie ging praten met familie, vrienden, vroegere speelkameraadjes,... en stelde een dossier samen. Ik dacht dat ik alles wist van Gert Verhulst. Niet waar! We vonden bijvoorbeeld zijn allereerste lief terug, een vrouw die hij al dertig jaar niet meer had gezien.”

Het was altijd fingers crossed, zegt Cooke, of de informatie uit het dossier klopte. Hij geeft het voorbeeld van de Nissan Sunny van Natalia. “Op de avond van de uitzending van haar auditie in Idool 2003 zat ze op zwemles, zo waren we te weten gekomen. Toen ze naar huis wilde vertrekken, merkte ze op de parking van het zwembad dat ze tientallen sms’en had gekregen met felicitaties. We wisten dat ze destijds met de Nissan Sunny van haar moeder reed. Wel, we zijn tot in Nederland gaan zoeken naar zo’n Nissan Sunny. Het móést kloppen. Stel je voor dat ze dan zegt: Ik zat met mijn hele familie in de zetel...

LEES OOK. James Cooke onthult tijdens ‘De slimste mens’ waarom hij nooit in bad gaat

Het wordt een avond vol verrassingen, belooft Cooke. Zo duiken in de aflevering van Natalia opeens haar partner Frederik en hun 18 maanden oude dochter Bobbi-Loua op. En wat later: de Amerikaanse zangeres Anastacia, haar boezemvriendin en meter van Bobbi-Loua. “Door de coronacrisis hadden de twee hartsvriendinnen elkaar al lang niet meer in het echt gezien. Anastacia had Bobbi-Loua ook alleen nog maar via Facetime gezien.”

En zo komen er de volgende weken nog meer verrassingen. “Bij de Pfaffs is er een gastoptreden van Sergio: hij was erbij toen Kelly en Sam hun eerste kus gaven op een hotelkamer. Christoff zingt voor Willy Sommers en Cindy, omdat hij hen gekoppeld heeft. En Gert Verhulst wordt verrast door Free Souffriau (tot voor kort Mega Mindy uit de gelijknamige Studio 100-serie, red.).”

James de musical, Play 4, 20.35 uur
 

Vastgoed

Jobs in de regio