Koekendozen N-VA uit de handel gehaald: “Nieuwe lading heeft wel tweetalige etiketten”

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft de koekjesdoos die N-VA voor haar twintigste verjaardag gelanceerd had, uit de handel gehaald. De etikettering was niet in orde, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met allergieën. Het probleem is intussen opgelost, zegt de N-VA-woordvoerder. “De nieuwe etiketten zijn tweetalig.”

Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van N-VA verkocht de partij op haar website een ludieke koekendoos met de spreuk ‘Nil Volentibus Arduum’: voor zij die willen is niets onmogelijk. Op de doos is Bart De Wever als een Romeins veldheer te paard te zien, met zwaard in de hand. “Steken keizer Bart De Wever en zijn Nieuw-Vlaams Legioen de confederale Rubicon over in 2024?” zinspeelt de partij. In de doos: individueel verpakte koekjes.

Iemand diende over de koekendoos een klacht in bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Die bleek terecht, zegt woordvoerster Hélène Bonte. “Er ontbrak noodzakelijke informatie over de houdbaarheid van de koeken en over de aanwezigheid van allergenen die tot ernstige allergische reacties kunnen leiden. Daarom is er een pv van vaststelling opgemaakt. De koeken kunnen opnieuw verkocht worden als de etikettering in orde is.”

In orde gebracht

“Het FAVV wees er ons inderdaad recentelijk op dat er voor de verkoop van die koekendozen een speciaal attest nodig was, net als een tweetalige etikettering”, zegt N-VA-woordvoerder Philippe Kerckaert. Het probleem zit hem dus in de tweetaligheid… “Dat is intussen in orde gebracht. Eerstdaags komt een nieuwe batch koekendozen online in onze webshop, mét tweetalige etikettering.” (syma)

Vastgoed

Jobs in de regio