©  hsb

Gouverneur Vlaams-Brabant: “Niet expliciet gevraagd om Overlegcomité te vervroegen”

De gouverneur van Vlaams-Brabant, Jan Spooren, heeft niet expliciet opgeroepen om het Overlegcomité te vervroegen. Dat zegt hij na afloop van de nationale crisiscel, waar de tien provinciegouverneurs op aanwezig waren. Spooren sluit zich daarmee aan bij de gouverneurs van Antwerpen en Limburg, die aan VRT NWS hetzelfde zeiden.

Bron: Belga

LEES OOK. Tien provinciegouverneurs vragen vervroegd Overlegcomité en strengere federale maatregelen

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé liet woensdag optekenen dat “alle provinciegouverneurs samen aan de regeringen vragen dat het Overlegcomité vroeger samenkomt om verdere federale maatregelen te nemen”. Maar Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen, en Jos Lantmeeters, gouverneur van Limburg, nuanceerden die woorden daarna bij VRT NWS.

Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren sluit zich bij die laatste twee aan. Spooren gelooft dat het misschien de persoonlijke wens van Decaluwé is om een vervroegd Overlegcomité te hebben, maar dat dat niet geldt voor alle gouverneurs. “We hebben onze bezorgdheid geuit over de slechte cijfers, maar we willen eerst nog focussen op het handhaven van de huidige maatregelen. Als er verdere stappen gezet moeten worden, is het aan het federale niveau om die te nemen. Waar wel consensus over was, was het feit dat de boosterprik sneller gezet moet worden.”