Skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius. ©  kma

Vlaams Belang leest brief voor van wanhopige ouders over gevaarlijke drug Sloth Juice aan skatepark

Zoersel -

Vlaams Belang Zoersel vraagt een dringende aanpak van de gevaarlijke nieuwe drug Sloth Juice die sinds deze zomer rond de omgeving van skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius zou circuleren. Wouter Bollansée (Vlaams Belang) las een open brief voor van wanhopige Zoerselse ouders die kennelijk al maanden vergeefs aan de alarmbel trekken.

Kristin Matthyssen

In de brief getuigen ouders hoe hun kind zich anders begint te gedragen. Niet opstandig, maar rusteloos, ongeïnteresseerd en afwezig. Op een morgen vinden ze een restant van ‘wiet’. Ze leggen hun bevindingen voor aan andere ouders van vrienden van hun kind die samen vaak naar het skatepark trekken. Uit gesprekken komt aan het licht dat er een nieuwe drug sinds vorig schooljaar in de scholen van Malle gedeald wordt en op de buslijn Schilde-Zoersel-Malle circuleert.

Half juli treffen de ouders een flesje met een doorzichtige vloeistof aan, enkele dagen nadat hun kinderen een nachtelijke uitstap hebben gemaakt door enkele uren ongezien weg te glippen. Ze laten de substantie op eigen kosten analyseren in een labo. Het blijkt om zeer verslavende synthetische cannabis te gaan.

Uit de brief blijkt dat de ouders al in de zomervakantie bij de politie melding maakten dat deze gevaarlijke drug Sloth Juice rond het skatepark circuleert. De drugsproblemen vergallen hun hele zomer. Pas eind oktober werd door de scholen alarm geslagen. De ouders vinden dat met hun informatie te weinig werd gedaan, zowel door politie Voorkempen als door de gemeente.

Omdat de exacte inhoud van de brief niet op voorhand kenbaar werd gemaakt, kon korpschef Geert Smet van politiezone Voorkempen die de gemeenteraad voor dit agendapunt digitaal bijwoonde, niet op de specifieke vragen ingaan. Deze melding was hem niet bekend. Maar hij gaat wel laten nakijken of er te weinig met de verstrekte informatie gebeurde.

Ook burgemeester Verstreken herinnert zich geen informatie over deze specifieke melding. “Maar dat er problemen zijn aan het skatepark is ons bekend en samen met de politie werd er al veel energie in gestoken.”

CD&V-raadslid Jan Van Melkebeek, zelf dokter, legde nog eens wetenschappelijk uit hoe levensgevaarlijk deze nieuwe synthetische cannabis is. Wouter Bollansée (Vlaams Belang) wil dat er geen politiek verhaal van gemaakt wordt omdat toevallig zijn fractie deze brief nu voorleest. “Die ouders vragen dat er camerabewaking komt aan het skatepark en dat de buslijn Antwerpen-Turnhout wordt uitgemest. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.” Een oproep die ook Paul Van Wesenbeeck (CD&V) en iedereen onderschreef.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio