Penalty voor Spartak, Mertens kan het niet geloven. 

Penalty voor Spartak, Mertens kan het niet geloven. ©  ISOPIX

Dries Mertens met Napoli in Europa League onderuit op het veld van Spartak Moskou

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de vijfde speeldag in de poules van de Europa League heeft Napoli verloren op het veld van Spartak Moskou: 2-1. De Moskovieten springen hiermee over Napels naar de leiding in groep C. Dries Mertens speelde de ganse wedstrijd.

Guy Van Den Langenbergh

De statistieken spraken duidelijk in het voordeel van de Italianen. Meeste balbezit, meeste schoten op doel, meeste hoekschoppen. Eén statistiek ging echter niet naar de Italianen: die van het meeste gemaakte goals. De wedstrijd kon dan ook onder geen slechter gesternte beginnen voor Mertens en co. Al na drie minuten mocht Sobolev vanop de stip de score openen. Ideaal voor Spartak dat in zijn egelstelling kroop en rekende op vlijmscherpe counters. Dat rendeerde. Nog voor het half uur bediende Victor Moses (ex-Chelsea) opnieuw Sobolev die de trekker overhaalde.

De Napolitanen gingen na de pauze op zoek naar eerherstel wat net voorbij het uur leidde tot de aansluitingstreffer van Elmas. Verder geraakte de leider uit de Serie A niet in het koude Moskou.