Hippotherapie in DVC Zevenbergen in Ranst. Het geld zal goed besteed worden. 

Hippotherapie in DVC Zevenbergen in Ranst. Het geld zal goed besteed worden. ©  foto joren de weerdt

Broechemse Concertband stopt en schenkt resterend geld aan DVC Zevenbergen

Broechem -

Muziekvereniging Broechemse Concertband hangt haar instrumenten in de wilgen. Het geld dat nog op de rekening staat, schenkt de vereniging aan dienstverleningscentrum (DVC) Zevenbergen in Ranst.

De Broechemse Concertband moest het al een tijdje stellen zonder dirigent en door corona verschoven nog voor een aantal andere muzikanten de prioriteiten. Na bijna 25 jaar voorzitterschap gooit Jef Decort samen met de drie andere bestuursleden de handdoek in de ring. Het resterende vermogen van de vzw Broechemse Concertband schenken ze aan DVC Zevenbergen.

Als rasecht Broechemnaar is Zevenbergen geen onbekend terrein voor Jef. “Ik heb zelf de eerste steen nog weten leggen van het MPI” vertelt hij.

Zevenbergen biedt diverse vormen van zorg en ondersteuning aan 340 kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze hebben daarbij bijzondere aandacht voor de meeste kwetsbare cliënten met bijkomende motorische, sensorische of gedrags- en emotionele stoornissen.

Eind 2018 startten zij met de bouw van achttien nieuwe woningen voor 152 bewoners die dag en nacht verblijven op Zevenbergen. De oude woningen dateren nog van 1975. Renovatie was minder interessant dan nieuwbouw. Ook het domein zelf wordt aangepakt met veel aandacht voor veiligheid en een groene omgeving. De overheid steunt dit project, maar DVC Zevenbergen moet een groot deel nog zelf financieren. Dit steuntje in de rug door de Broechemse Concertband is meer dan welkom.

Normaal was zaterdag een overhandiging voorzien door de vier overgebleven bestuursleden op de site van DVC Zevenbergen, maar door de besmettingscijfers wordt de plechtigheid geannuleerd. kma

De nieuwe landschapswoningen van Zevenbergen. 

De nieuwe landschapswoningen van Zevenbergen. ©  rr

Het erf als kloppend hart. 

Het erf als kloppend hart. ©  rr

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio