©  AP

Voormalig Italiaans international Fabrizio Miccoli moet 3,5 jaar de cel in voor afpersing

Voormalig Italiaans international Fabrizio Miccoli is definitief veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar wegens afpersing. Het Hof van Cassatie bevestigde dinsdagavond een eerdere veroordeling uit 2017 die in januari 2020 in beroep al eens was bevestigd.

BelgaBron: BELGA

De 42-jarige ex-aanvaller van onder meer Palermo en Juventus moet de cel in voor feiten die plaatsvonden in 2010. Hij schakelde toen de zoon van een Siciliaanse maffiabaas in om druk te zetten op de eigenaar van een nachtclub die hem nog geld zou verschuldigd zijn. 

De tienvoudige international bood zich woensdag aan bij de gevangenis van Rovigo (Venetië) om er aan zijn straf te beginnen. Tijdens een eerdere persconferentie in 2013 had Miccoli zijn onschuld staande gehouden. “Ik ben een voetballer, geen mafioso, ik ben tegen de ideeën van de maffia”, klonk het toen. 

Miccoli maakte in zijn carrière vooral furore bij Palermo maar voetbalde in de Serie A ook voor Perugia, Juventus (2003-2004) en Fiorentina. Eind 2015 hing hij de schoenen aan de haak.