De repetities draaien op volle toeren. 

De repetities draaien op volle toeren. © RR

Het Vierde Oor is formeel: “’De pot op’ gaat toch door zoals gepland”

Olen -

De leden van de theatergroep Het Vierde Oor uit Olen zijn niet van plan om hun nieuwe productie De pot op in de koelkast te plaatsen. “Wij blijven geloven dat we op een veilige manier mensen kunnen samenbrengen en hen laten genieten van cultuur”, zegt voorzitter Andy Verboven. “Natuurlijk volgen we de geldende regels.”

Marc Peeters

Het regent de voorbij dagen annuleringen van diverse activiteiten, ook in de cultuursector. De coronacijfers weet u wel. “Wij doen daar als Het Vierde Oor niet aan mee”, meldt de voorzitter strijdlustig.

Het Vierde Oor beschikt op domein Teunenberg in Olen-centrum over een eigen theaterzaal met 180 zetels. “De huidige coronamaatregelen laten toneelvoorstellingen toe”, zegt Verboven. “De publieke belangstelling is momenteel niet zo groot als vóór corona, maar ze is zeker aanwezig. We mikken momenteel op zo’n vijftig toeschouwers per avond. Het mondmasker dragen zal hoe dan ook een verplichting zijn tijdens de voorstellingen, maar er is ruimte om plaatsen open te laten tussen de bezoekers.”

Toeval of niet, de voorstelling heet De pot op, een Franse komedie waarin ‘pispotten’ centraal staan. Een van de hoofdpersonages probeert zijn voorraad van die dingen te slijten aan een afgevaardigde van het ministerie van Defensie.

Regisseurs Siri Backx en Hans van Cauwenberghe herwerkten het origineel om een nog grotere lach te creëren. Samen met de huisacteurs Walter Hoeylaerts, Alex Martens, Anja Roofthooft, Bart Theys, Rina Versweyveld en Diane Van den Heuvel maken ze er een fantastische avond van.

Het stuk gaat in première op vrijdag 3 december. Tickets en info via www.hetvierdeoor.be.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio