Wolf op weg naar provincie Antwerpen: Welkom Wolf roept kleinveehouders in grensstreek op dieren extra te beschermen

Binnenkort hebben we misschien een nieuwe wolf in ons land. Er is namelijk een zwervende wolf op weg naar Vlaanderen. En die zou in één nacht de provincie Antwerpen kunnen bereiken. Dat meldt Welkom Wolf.

LEES OOK.Jonge vrouwtjeswolf doodgereden in Peer

LEES OOK. Grote angst bij kleinveehouders voor wolf: “Wij zijn zeer ongerust”

In de nacht van 10 op 11 november werden enkele schapen doodgebeten in de Nederlandse Ooijpolder in Nijmegen, niet ver van de Duitse grens. De nacht nadien kon de dader vastgelegd worden op een wildcamera: een wolf.

De wolf kon verschillende kanten opgaan en sinds 10 november volgt Welkom Wolf het dier dan ook op de voet in samenwerking met collega’s in Nederland. Op 17 november dook de wolf op in Vlijmen en Heusden in Noord-Brabant waar op korte tijd 21 dode schapen te betreuren vielen. Vandaaruit trok de wolf de afgelopen dagen naar Lage Zwaluwe, ten zuiden van de Amer (Maas). De rivier bracht het dier vervolgens tot in het uiterste westen van Noord-Brabant. In die omgeving is hij nog steeds.

Volgens Welkom Wolf bestaat de kans dat de wolf net zoals één van zijn voorgangers het Schelde-Rijnkanaal overzwemt om op de Zeeuwse schiereilanden Tholen en Sint Philipsland terecht te komen. Maar het is waarschijnlijker dat hij zuidwaarts loopt via Bergen op Zoom richting de grens met België

Welkom Wolf roept alle kleinveehouders in de grensstreek van de provincie Antwerpen op om alert te zijn voor de nieuwe zwerver en hun dieren extra te beschermen met schrikdraad of ze ‘s nachts op stal te zetten. Vanuit Nieuw-Vossemeer kan een wolf immers in één nacht elke gemeente in de provincie Antwerpen bereiken.

Voor Limburg heeft een early warning geen enkele zin volgens de organisatie, want met een roedel gevestigde wolven is daar de kans op een wolvenaanval al sinds 2018 een dagelijks gegeven in heel de noordelijke helft van de provincie.

LEES OOK.Bioloog maakte spectaculaire beelden van jagende wolf: “National Geographic in Limburg”

LEES OOK. Antwerpse glazenzetters staan oog in oog met vos op bovenste verdieping van werf: “Beestje raakte niet meer naar beneden”

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER