Guy Roefs bij zijn pensioenviering in 2012. De eredirecteur van de Kamer van Koophandel overleed op 79-jarige leeftijd. 

Guy Roefs bij zijn pensioenviering in 2012. De eredirecteur van de Kamer van Koophandel overleed op 79-jarige leeftijd. © RR

Eredirecteur Kamer Koophandel Guy Roefs (79) overleden

Oud-Turnhout -

In zijn woning in Oud-Turnhout is afgelopen weekend Guy Roefs overleden. Als voormalig directeur van de Kempense Kamer van Koophandel droeg hij het ondernemerschap een bijzonder warm hart toe.

De in Beerse geboren Guy Roefs was zelf actief in de textielsector toen hij in 1983 op het directiesecretariaat van de toenmalige Kempense Kamer voor Handel en Nijverheid terechtkwam. Een jaar later al nam hij de leiding over de organisatie over, wat hij in totaal negentien jaar zou doen. in die twee decennia onder zijn kundige leiding groeide de Kamer uit van 300 naar 1.200 leden. Met zijn warme en open karakter smeedde hij vlot verbonden tussen ondernemers, maar ook met andere belangenorganisaties en vakbonden.

“Guy had een warm hart voor jonge ondernemingen en kmo’s”, klinkt het bij Voka Kamer van Koophandel Kempen-Mechelen. “Hij stond hen bij met raad en daad en bracht hen in contact met de juiste mensen, vaak ook mensen met ervaring uit grotere ondernemingen. Een netwerker pur sang.”

Hij hielp jonge ondernemers ook op de goede weg als directeur van het Bedrijvencentrum (BC), dat tijdelijk in Turnhout een vestiging had, maar vooral naast de Geelse ringlaan een vruchtbaar broednest voor startende bedrijven bleek. Hij bleef bij het BC aan de slag tot 2012. In zijn vrijetijd ontpopte hij zich als een begenadigd duivenmelker. Guy Roefs overleed op 79-jarige leeftijd. De afscheidsviering vindt zaterdag 27 november om 11u plaats in de kerk van het Zwaneven (Oud-Turnhout). (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio