Guillaume De Oliveira (links), Jelle Massart en Yentl Verryken verdedigen op het WK in Baku de kleuren van Deugd en Moed. 

Guillaume De Oliveira (links), Jelle Massart en Yentl Verryken verdedigen op het WK in Baku de kleuren van Deugd en Moed. © rr

Gymnasten van Deugd en Moed meten zich met de beste turners in Azerbeidzjan

EKEREN -

Gymnasten van Deugd en Moed nemen deel aan de de internationale wedstrijd WAGC voor jongeren in Baku in Azerbeidzjan. De turners van 11 tot 21 jaar strijden voor de titel in de World Age Group Competition Trampoline, Dubbele minitrampoline (DMT) en Tumbling.

“Na een fantastische Olympische zomer voor de Belgische gymnasten, keken we reikhalzend uit naar de Wereldkampioenschappen en WAGC”, zegt Eddy Aelbrecht, voorzitter van Deugd en Moed. Vorige week won België 2 medailles op het WK, deze week is het tijd om de jongeren aan het werk te zien. De Belgische delegatie in Baku bestaat uit 22 tumblers, 10 gymnasten op de DMT en 3 op de Maxi Trampoline. “Voor onze club wisten Guillaume De Oliveira, Yentl Verryken en Jelle Massart zich knap te plaatsen na spannende selectierondes in augustus”, zegt Aelbrecht. Sandra Barbian vergezelt de delegatie als trainster DMT.

Op 25 november zal Jelle als eerste aantreden tijdens de kwalificatie in de categorie DMT (17-21 jaar jongens). “Hopelijk met een finale op dezelfde dag.” Op 26 november komt Guillaume in actie tijdens de voorronde tumbling (17-21 jaar jongens) met later die dag mogelijk de finale. Ook voor Yenti is dit een grote dag. Zij zal aantreden in de categorie DMT (11-12 jaar meisjes). “De deelname van onze gymnasten is een unieke mijlpaal voor onze club”, besluit de voorzitter.

Deugd en Moed werd in 1959 opgericht door priester Herman Peeters, Fanny Bernaers, Alfons Vergauwen en Madeleine Pelemans, die eerste voorzitter werd. In 1962 telde de turnclub al 140 leden. In 2021 waren er meer dan 1.000 leden. De nieuwe sporthal in het Hagelkruispark is daar zeker niet vreemd aan. (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio