De grijze en rode klinkers in de Leemstraat verdwijnen en worden vervangen door gele klinkers op een breder voetpad, gescheiden van de rijbaan met een haag. 

De grijze en rode klinkers in de Leemstraat verdwijnen en worden vervangen door gele klinkers op een breder voetpad, gescheiden van de rijbaan met een haag. © RR

Nieuwe klinkers voor voetpaden Leemstraat en Schelpheuvelstraat

Essen -

Tegen begin volgend jaar moeten de Leemstraat en Schelpheuvelstraat een nieuw voetpad hebben. Dat wordt breder en krijgt gele klinkers. De gemeente investeert hierin 150.000 euro.

De gemeente vernieuwt en verbreed het voetpad aan één kant van de weg. In de Schelpheuvelstraat wordt 1,8 meter. In de Leemstraat wordt het voetpad iets minder breed, 1,5 meter, maar hier komt nog een haag van zo’n zestig centimeter tussen de rijbaan en het voetpad. Dat moet het veiliger maken voor de voetgangers.

De voetpaden zijn in slechte staat en zijn dringend aan vernieuwing toe. Ze zijn aangelegd in grijze en rode klinkers, waarvan een aantal niet meer egaal liggen. Ze worden verwijderd en vervangen door gele klinkers.

Eerder vernieuwde de gemeente al enkele voetpaden in de Maststraat en de schoolomgeving van Mariaberg Heikant. Nu is dus de Leemstraat, tussen Korte Leemstraat en Schelpheuvelstraat, en het gedeelte Schelpheuvelstraat tussen de Velodreef en de fietsverbinding met Etting. Samen goed voor een investering van 150.000 euro.

De werken starten eind dit jaar. Als alles volgens plan verloopt, zijn de nieuwe voetpaden tegen januari 2022 een feit. De bewoners krijgen hierover nog een infobrief in de bus.

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio