©  Gert Cools

DISCUSSIE. Fuiven verbieden in onze provincie? Gaat dat een verschil maken?

Ook sinds de meest recente verstrengingen van het laatste Overlegcomité neemt de vaart van de besmettingen niet af. Daarom nemen gouverneurs het heft in handen om op provinciaal niveau bijkomende maatregelen af te vaardigen. De gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter verbiedt de komende vier weken fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn. Vooral jeugd- en sportverenigingen worden door die nieuwe richtlijn getroffen.

Antwerps gouverneur Cathy Berx is voorlopig niet van plan haar Oost-Vlaamse collega te volgen.

LEES OOK.Oost-Vlaanderen verbiedt fuiven, Antwerps gouverneur Berx: “Zo’n regel maakt nu te weinig verschil”

Volgens gouverneur Van Cauter is het in de praktijk onwerkbaar om op niet-professioneel georganiseerde fuiven om de coronavoorschriften na te leven en te handhaven. Het fuifverbod geldt voor vier weken, tot 26 december, waardoor fuiven met oudejaar toch nog mogelijk zijn. “Misschien kunnen er dan wel fuiven worden georganiseerd. Dat zal van ieders inspanning afhangen.”

Het nieuwe verbod valt zoals te verwachten niet goed bij de (Oost-Vlaamse) jongeren. “Nachtclubs open, events in jeugdhuizen toe. Het leven van volwassenen gaat gewoon door, leven van kinderen en jongeren wordt on hold gezet. Dit kan toch niet? Van een ongezien “f*ck de jeugd”-niveau. Doe even allemaal normaal, alstublieft”, zo haalde Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse jeugdraad al hard uit.

Wat denk jij? Worden jongeren onterecht hard benadeeld met dit fuifverbod in Oost-Vlaanderen? En moeten ook in de provincie Antwerpen fuiven tijdelijk on hold worden gezet om de stijgende besmettingen te stoppen?

 joro